Z príjmu na dohodu netreba platiť odvody

Dôchodcovia sa môžu úplne legálne vyhnúť plateniu odvodov. Stačí, ak nebudú pracovať na pracovnú zmluvu, ale namiesto toho sa zamestnajú na dohodu.

27.03.2011 06:30
opravár, dôchodca, pracujúci, servis, auto
Penzisti dohodári nemôžu požiadať ani o zvýšenie dôchodku ako penzisti zamestnaní na pracovnú zmluvu.
debata

Ak niekto pracuje na dohodu, zamestnávateľ mu z platu nestrháva nijaké odvody len daň. Zároveň zo svojich peňazí za neho platí výrazne nižšie odvody ako za človeka pracujúceho na pracovnú zmluvu. Kým za bežného zamestnanca musí do zdravotnej a Sociálnej poisťovne platiť nad rámec hrubej mzdy odvody vo výške 35,2 percenta a za dôchodcu 31,2 percenta z platu, za dohodára platí len 1,05 percenta. Človek pracujúci na dohodu je tak pre firmu lacnejší ako riadny zamestnanec.

Penzista pracujúci na dohodu sa nemusí ani báť, že by musel sám doplácať zdravotné odvody. „Dôchodca pracujúci na dohodu nie je povinný platiť odvody do zdravotného poistenia, vzhľadom na to, že príjem dôchodcu z práce na dohodu patrí medzi vyňaté príjmy na účely zdravotného poistenia, bez ohľadu na výšku príjmu z tejto dohody,“ vraví hovorkyňa Union zdravotnej poisťovne Judita Smatanová.

V prípade, že dôchodca pracuje na pracovnú zmluvu za 500 eur, jeho zamestnávateľ mu z platu strhne 47 eur na odvodoch a ďalších 86,07 eura na dani. Okrem toho musí firma zo svojich peňazí zaplatiť na odvodoch ďalších 249,60 eura. Tento dôchodca tak zamestnávateľa celkovo stojí 749,60 eura. Ak rovnakého človeka zamestná na dohodu za tú istú hrubú mzdu, z platu mu strhne len daň vo výške 95 eur. Okrem hrubej mzdy musí firma zaplatiť na odvodoch ďalších 5,25 eura. Dohodár ju tak celkovo stojí 505,25 eura, čo je o 255 eur menej ako zamestnanec. Napriek tomu, že firma má so zamestnaním dohodára nižšie náklady, dohodár dostane o 38 eur vyššiu čistú mzdu ako zamestnanec. Dôchodca, ktorý sa zamestná na dohodu, však musí počítať aj s viacerými nevýhodami. Zákon mu napríklad nedovoľuje pracovať na dohodu u jedného zamestnávateľa na plný úväzok počas celého roka. Na dohodu možno za rok pre jedného zamestnávateľa odpracovať maximálne 350 hodín. To znamená, že ak niekto bude pracovať osem hodín denne, tento limit si vyčerpá už za dva mesiace. Nevýhodou je aj to, že dohodári nemajú nárok na dovolenku či stravné lístky. Ak chcú mať voľno, nedostanú žiadne peniaze, pretože firma im zaplatí len za skutočne odpracovaný čas. Keďže dohodári neplatia odvody, nedostanú náhradu mzdy ani v prípade práceneschopnosti. Dohodár nemôžu požiadať ani o zvýšenie dôchodku ako penzisti zamestnaní na pracovnú zmluvu. No keďže dôchodok sa pracujúcim penzistom zvyšuje len minimálne, je pre mnohých ľudí výhodnejšia vyššia čistá mzda ako malé zvýšenie dôchodku.

Kým starobní dôchodcovia si môžu vybrať medzi prácou na dohodu alebo na pracovnú zmluvu, pre predčasných dôchodcov je dohoda jedinou možnosťou, ako si zlepšiť svoj príjem prácou. Štát totiž od tohto roku zakázal predčasným dôchodcom pracovať. Musia si vybrať, či uprednostnia dôchodok alebo plat. Tento zákaz sa však nevzťahuje na ľudí, ktorí sú zamestnaní na dohodu. Všetkým ostatným predčasným dôchodcom, ktorí neprestali pracovať, Sociálna poisťovňa od marca pozastavila vyplácanie predčasného dôchodku.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba