Daňové úrady budú otvorené dlhšie. Pre nefunkčný portál

Daňové riaditeľstvo SR upravuje stránkové hodiny na všetkých daňových úradoch. Tie budú daňovníkom k dispozícii v utorok 30. marca do 19:00 hod. a v stredu 31. marca, v posledný deň na podanie daňového priznania, až do 20:00 hod.

30.03.2010 12:33
dane, priznanie, úrad Foto:
Daňové úrady budú v posledné dni otvorené dlhšie. Otváracie hodiny predĺžila aj Slovenská pošta.
debata

Daňové riaditeľstvo sa podľa hovorcu Miroslava Dobáka zároveň daňovníkom ospravedlňuje za vzniknuté problémy s prevádzkou portálu. Jeho nefunkčnosť si chce nechať aj preveriť. „Vzhľadom na rozdielne vnímanie problémov s prevádzkou portálu Daňového riaditeľstva SR poskytovateľom aplikácie a užívateľom, Daňové riaditeľstvo SR požiadalo o posúdenie a diagnostiku nezávislú inštitúciu,“ informuje Dobák.

Problém s funkčnosťou portálu daňového riaditeľstva zaznamenali v posledných dňoch viacerí užívatelia. Na dočasnú nedostupnosť portálu upozorňuje aj samotné daňové riaditeľstvo. „Dovoľujeme si Vás upozorniť, že z dôvodu vykonávania prevádzkovej údržby je možné v čase od 00:00 hod. do 07:00 hod. zaznamenať dočasnú nedostupnosť Portálu daňovej správy SR a jeho elektronických služieb,“ informuje na svojej webovej stránke.

Na podanie daňového priznania ako aj na zúčtovanie zdravotných odvodov už pritom ostáva iba niekoľko hodín. V stredu 31. marca je totiž posledný možný termín na splnenie týchto povinností. Inak čakajú na daňovníkov i poistencov pokuty. Daňové priznanie musia podať a daň aj zaplatiť všetci daňovníci, ktorých zdaniteľné príjmy za minulý rok presiahli 2 012,85 eura. Právnické osoby môžu v tomto roku využiť aj novú možnosť a daňovému úradu do konca marca iba oznámiť posunutie lehoty na podanie daňového priznania a v novej lehote daň aj zaplatiť. S cieľom uľahčiť daňovníkom splnenie si svojej povinnosti upravuje otváracie hodiny aj Slovenská pošta.

Prečítajte si o podávaní daňových priznaní za rok 2009 viac

debata chyba