Výhody tretieho piliera sa po zmenách končia

Navrhované zmeny v daniach a odvodoch zrejme úplne potopia tretí dôchodkový pilier. Zmeny totiž odrádzajú zamestnávateľov, aby pracovníkom prispievali na takéto sporenie na dôchodok.

24.08.2010 09:30
peniaze, euro, minca, bankovky Foto:
Ilustračné foto
debata

Z príspevku si totiž štát doteraz okrem dane bral len 14–percentné zdravotné odvody a po novom si stiahne na odvodoch až 48,6 percenta. Firmy tvrdia, že príspevok budú ľuďom znižovať alebo ho úplne zrušia. Štát okrem toho zároveň ide ľuďom zrušiť odpočítateľnú daňovú položku na pilier, čím jeden sporiteľ príde o 75 eur ročne.

„Ak by sa prijal vládny návrh v nezmenenej podobe, dovolíme si tvrdiť, že by znamenal definitívny koniec pre doplnkové dôchodkové sporenie,“ povedala Jana Volnerová zo Stabilita d. d. s. „Pri tomto scenári možno predpokladať minimálny záujem zamestnávateľov prispievať do tretieho piliera a bez ich podpory stráca produkt svoju lukratívnosť aj pre sporiteľa,“ dodala.

Podobný názor majú aj zamestnávatelia. „Zvýšenie odvodov by znamenalo zvýšenie nákladov pre zamestnávateľa, čo môže spôsobiť aj prehodnotenie súčasnej výšky príspevku zamestnávateľa,“ povedala Erika Burianová, riaditeľka ľudských zdrojov spoločnosti Slovnaft. Rafinéria prispela zamestnancom vlani na doplnkové dôchodkové sporenie sumou 2,2 milióna eur. V podniku si takto zabezpečuje lepší dôchodok 94 percent z 2 308 zames­tnancov. Celkovo si v treťom pilieri sporí 800–tisíc Slovákov. Predstavitelia tejto vlády ich v minulosti do sporenia motivovali práve nižšími odvodmi a možnosťou zníženia základu dane. Minister financií Ivan Mikloš (SDKÚ) však tvrdí, že takáto podpora bola dôležitá len pri rozbiehaní produktu.

Výhrady k zrušeniu podpory nemajú zatiaľ ani iné koaličné strany. Ak vláda tretí pilier utlmí, viac peňazí by malo tiecť do Sociálnej poisťovne, ktorá je v mínuse.

Jedinou zachovanou výhodou pre tretí pilier by tak mala byť v prípade zamestnávateľov možnosť znížiť si o príspevky základ dane až do výšky šesť percent z hrubej mzdy zamestnanca.

Bude tretí dôchodkový pilier ešte výhodný?

Firma chce napríklad prispievať pracovníkovi na dôchodok sumou 100 € ročne. Koľko v skutočnosti zaplatí firma a koľko dostane pracovník?

Ako to je teraz

  • Zamestnávateľa sporenie vyjde na 110 €, keďže platí 10 % zdravotné odvody.
  • Pracovník zo 100 € zaplatí zdravotné odvody (4 %) a daň (19 %), zostane mu 78 €.

Od januára 2011

  • Ak chce zamestnávateľ zachovať čistý príspevok (100 eur) pre pracovníka, zaplatiť musí až 135,2 € (musí platiť už všetky odvody).
  • Pracovník zo získaných 100 eur zaplatí tiež všetky odvody (13,4 %) aj daň (19 %), zostane mu 70 € .
  • Zamestnávateľ tak zaplatí o 35,2 € viac a zamestnanec dostane o 8 € menej.
  • O výšku sporenia si navyše teraz môže znížiť základ dane o ušetriť tak na daniach 75 eur ročne, o čo od januára 2011 tiež príde.

ZDROJ: STABILITA, PREPOČET PRAVDA

debata chyba