Hendikepovaným štát pomáha príspevkami. Po splnení podmienok

Život so zdravotným postihnutím nie je jednoduchý. Ľudia, ktorí sú invalidní či ťažko zdravotne postihnutí, sa s prekážkami boria každý deň. Uľahčiť im situáciu sa aspoň čiastočne snaží štát viacerými príspevkami na kompenzáciu ich postihnutia, ale aj príspevkami na podporu zamestnávania. Hendikepovaných ľudí sa týkajú aj maximá na doplatky za lieky, zľavy v doprave, platia nižšie dane.

28.04.2012 06:30
zdravotne, postihnutý, postihnutí, slepec,... Foto:
Ilustračné foto.
debata (1)

O príspevky na kompenzáciu ťažkého zdravotného postihnutia môže žiadať každý občan, ktorý je držiteľom preukazu osoby s ťažkým zdravotným postihnutím. „Predpoklad toho, že bude človek uznaný za zdravotne ťažko postihnutého, je, že jeho zdravotné postihnutie má mieru funkčnej poruchy najmenej 50 percent,“ vraví Oľga Janíková z Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny. „Funkčná porucha je nedostatok telesných, zmyslových alebo duševných schopností človeka, ktorý z hľadiska predpokladaného vývoja zdravotného postihnutia bude trvať dlhšie ako 12 mesiacov. Hodnotenie zdravotného stavu a určenie miery funkčnej poruchy vykonáva posudkový lekár úradu na základe žiadateľom predloženej zdravotnej dokumentácie spracovanej ošetrujúcimi lekármi,“ vysvetľuje.

A tak ľudia, ktorí vlastnia preukaz ŤZP, môžu požiadať napríklad o príspevok na osobnú asistenciu, na kúpu pomôcky, auta, príspevok na prepravu či úpravu bytu, ale aj príspevok na kompenzáciu zvýšených výdavkov. Na to, aby im ho príslušný úrad práce priznal, musia splniť zákonom stanovené podmienky.

PIANO

Užitočné rady nájdete aj v článku Aké príspevky štát poskytuje na podporu zamestnávania

Ak si chcete prečítať tento článok, zaregistrujte sa v systéme plateného obsahu Piano.

„Konanie o priznanie peňažného príspevku na kompenzáciu sa začína na základe písomnej žiadosti takejto osoby alebo na základe písomnej žiadosti rodiča maloletého dieťaťa, alebo osoby, ktorá má dieťa zverené do starostlivosti,“ vysvetľuje Janíková. „Žiadosť sa podáva na úrade práce, sociálnych vecí a rodiny,“ dodala. Podkladom na rozhodnutie o príspevku je komplexný posudok, lehota na jeho vypracovanie je 60 dní od začatia konania. „Lehota na vyhotovenie rozhodnutia je 30 dní od vypracovania posudku. Ak nemôže príslušný orgán vzhľadom na okolnosti prípadu rozhodnúť v lehote 30 dní, môže ústredie práce predĺžiť lehotu najviac o 30 dní,“ upozorňuje Janíková.

O výsledku konania vo veci peňažného príspevku na kompenzáciu dostane žiadateľ písomne rozhodnutie, ktoré sa mu doručuje doporučene do vlastných rúk, alebo si ho môže osobne prevziať na úrade práce. „Jednou z náležitostí rozhodnutia musí byť aj poučenie, ktoré okrem údaju, či rozhodnutie možno preskúmať súdom, obsahuje údaj o tom, či sa možno proti nemu odvolať, v akej lehote a kde možno odvolanie podať. Odvolanie sa podáva na úrade práce, ktorý napadnuté rozhodnutie vydal, v lehote 15 dní odo dňa oznámenia rozhodnutia,“ dodala Oľga Janíková.

Pri peňažnom príspevku na opatrovanie sa od júla 2011 zvýšila hranica ochrany príjmu opatrovanej osoby z 1,3–násobku sumy životného minima pre jednu plnoletú osobu na 1,4–násobok tejto sumy (z 240,994 eura na 259,532 eura). Pri príspevku na osobnú asistenciu sa zvýšila hranica ochrany príjmu z 3–násobku na 4–násobok uvedenej sumy (zo sumy 556,14 eura na 741,52 eura mesačne).

Peňažný príspevok na osobnú asistenciu môžu rodinní príslušníci získať aj za tie hodiny osobnej asistencie, počas ktorých vykonajú tlmočenie alebo vybrané činnosti intímneho charakteru (napr. pomoc pri vstávaní, hygiene, obliekaní, podávaní liekov, pri akútnom ochorení), a to v ročnom rozsahu hodín osobnej asistencie určenom v posudku, najviac 1 460 hodín ročne. Zjednodušili sa výkazy o počte vykonaných hodín asistencie a jednoduchšie je aj získanie parkovacieho preukazu pre ŤZP.

Ľudia s hendikepom sú chránení zákonom aj pokiaľ ide o ich zamestnávanie. „Ochrana zdravotne postihnutého zamestnanca v pracovnom pomere spočíva v tom, že ak chce zamestnávateľ prepustiť z pracovného pomeru zdravotne postihnutého zamestnanca, musí príslušný úrad práce požiadať o udelenie predchádzajúceho súhlasu na rozviazanie pracovného pomeru,“ pripomína Janíková. Podľa Zákonníka práce takémuto zamestnancovi môže dať zamestnávateľ výpoveď len s predchádzajúcim súhlasom úradu práce, inak je výpoveď neplatná. Tento súhlas sa nevyžaduje, ak napríklad ide o výpoveď dávanú zamestnancovi, ktorý dosiahol vek určený na nárok na starobný dôchodok.

Úrady práce podporujú zamestnávanie ťažko zdravotne postihnutých ľudí prostredníctvom viacerých nástrojov aktívnej politiky trhu práce. Ide najmä o príspevok na zriadenie chránenej dielne a chráneného pracoviska či príspevok na samostatnú zárobkovú činnosť občanom so zdravotným postihnutím alebo príspevok na pracovného asistenta. Tieto patria aj medzi najvyužívanejšie, samozrejme, spolu s príspevkom na úhradu prevádzkových nákladov chránenej dielne či pracoviska.

Nárok na príspevky majú tí občania, ktorí majú podľa posudku aspoň 40–percentný pokles schopnosti pracovať, pričom výška príspevku pri niektorých z nich je priamo závislá od miery poškodenia.

1 debata chyba