Kto má nárok na dávku v nezamestnanosti

Základnou podmienkou nároku na dávku v nezamestnanosti je, že poistenec bol v posledných troch rokoch pred zaradením do evidencie uchádzačov o zamestnanie poistený v nezamestnanosti najmenej dva roky, t. j. 730 dní.

01.09.2013 06:30
Úrad práce, nezamestnaní, práca Foto:
Ilustračné foto.
debata (1)
  • Predpoklad nároku na dávku v nezamestnanosti je podmienený dobou účasti na poistení v nezamestnanosti. Spôsob skončenia pracovnoprávneho vzťahu nemá vplyv na nárok na dávku v nezamestnanosti, jej výšku ani na dobu jej poskytovania.

Príklad 1

  • Osoba bola zamestnaná od 1. januára 2007 do 15. apríla 2013 (počas zamestnania nemala žiadne obdobie prerušenia poistenia v nezamestnanosti). Od 16. apríla 2013 do 1. mája 2013 bola dočasne práceneschopná. Do evidencie uchádzačov o zamestnanie bola zaradená od 2. mája 2013. Nárok na dávku v nezamestnanosti si uplatnila predložením písomného oznámenia o zaradení poistenca do evidencie uchádzačov o zamestnanie dňa 4. mája 2013.
  • Posudzované obdobie troch rokov pred zaradením do evidencie uchádzačov o zamestnanie je obdobie od 2. mája 2010 do 1. mája 2013. Ako obdobie poistenia v nezamestnanosti sa zohľadní obdobie od 2. mája 2010 do 15. apríla 2013, t. j. 1 080 dní. Podmienka nároku na dávku v nezamestnanosti bude splnená.
  • Obdobie dočasnej pracovnej neschopnosti po skončení zamestnania nie je obdobím, ktoré by sa považovalo za obdobie poistenia v nezamestnanosti, a to bez ohľadu na prípadné poberanie nemocenského, preto sa na túto dobu v konaní o nároku na dávku v nezamestnanosti neprihliada.

Príklad 2

  • Osoba bola zamestnaná od 1. júna 2006 do 31. októbra 2011 a od 1. novembra 2011 do 30. apríla 2013 v pracovnom pomere na neurčitý čas, skončenie pracovného pomeru v skúšobnej dobe z podnetu zamestnanca (počas zamestnania mala obdobie prerušenia poistenia v nezamestnanosti pracovné voľno bez náhrady mzdy od 1. augusta do 31. augusta 2011). Do evidencie uchádzačov o zamestnanie bola zaradená od 1. mája 2013.
  • Nárok na dávku v nezamestnanosti si uplatnila predložením písomného oznámenia o zaradení poistenca do evidencie uchádzačov o zamestnanie dňa 4. mája 2013. Posudzované obdobie troch rokov pred zaradením do evidencie uchádzačov o zamestnanie je obdobie od 1. mája 2010 do 30. apríla 2013.
  • Ako obdobie poistenia sa zohľadní obdobie od 1. mája 2010 do 31. júla 2011 a obdobie od 1. septembra 2011 do 30. apríla 2013, t. j. 1065 dní. Podmienka nároku na dávku v nezamestnanosti bude splnená.

Osobitná podmienka nároku na dávku v nezamestnanosti pre ľudí zaradených do evidencie po skončení pracovného pomeru na dobu určitú

  • Poistencovi, ktorý po skončení výkonu činnosti zamestnanca v pracovnom pomere na určitú dobu bol zaradený do evidencie uchádzačov o zamestnanie, vzniká nárok na dávku v nezamestnanosti, ak v posledných štyroch rokoch pred zaradením do evidencie uchádzačov o zamestnanie bol poistený v nezamestnanosti z výkonu činnosti zamestnanca v pracovnom pomere na určitú dobu alebo bol dobrovoľne poistený v nezamestnanosti najmenej dva roky, t. j. 730 dní, a nebol povinne poistený v nezamestnanosti z iného výkonu činnosti zamestnanca (napr. nemal pracovný pomer na dobu neurčitú).

Osobitná podmienka nároku na dávku v nezamestnanosti pre osoby zaradené do evidencie po skončení výkonu služby policajta alebo profesionálne­ho vojaka

  • Fyzická osoba, ktorá po skončení výkonu služby policajta alebo profesionálneho vojaka bola zaradená do evidencie uchádzačov o zamestnanie, nesplnila podmienky na vznik nároku na výsluhový príspevok a nesplnila podmienku trvania služobného pomeru na vznik nároku na výsluhový dôchodok alebo nesplnila podmienky nároku na invalidný výsluhový dôchodok podľa zákona o sociálnom zabezpečení policajtov a vojakov, má nárok na dávku v nezamestnanosti, ak v posledných troch rokoch pred zaradením do evidencie uchádzačov o zamestnanie bola poistená v nezamestnanosti najmenej dva roky, t. j. 730 dní.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #dávka v nezamestnanosti