Daňová poradňa: Kedy vám zamestnávateľ môže krátiť stravné

Ak ste boli svojim zamestnávateľom vyslaný na pracovnú cestu realizovanú na Slovensku i v zahraničí, máte podľa zákona nárok na preplatenie stravného.

10.08.2016 13:46
obed, večera, reštaurácia, čašníčka, servírka,... Foto:
Ilustračné foto.
debata

Poskytnutie stravného a vreckového

Na vreckové v rámci stravovania má zamestnanec nárok len počas zahraničnej pracovnej cesty.

Tuzemskou pracovnou cestou sa rozumie pracovná cesta realizovaná na území Slovenskej republiky. Tuzemské pracovné cesty sú definované v zákone č. 283/2002 Z.z. o cestovných náhradách, ktorý definuje tuzemskú pracovnú cestu ako čas od nástupu zamestnanca na cestu na výkon práce do iného miesta, ako je jeho pravidelné pracovisko, vrátane výkonu práce v tomto mieste do skončenia tejto cesty.

Na stravné má zamestnanec nárok, ak jeho pracovná cesta trvá najmenej 5 hodín v rámci jedného kalendárneho dňa. Tuzemská cesta sa delí na 3 časové pásma, pre ktoré sú pevne stanovené sumy na preplatenie stravného:

1. pásmo = 5 až 12 hodín – 4,20 eura
2. pásmo = nad 12 hodín do 18 hodín – 6,30 eura
3. pásmo = 18 hodín – 9,80 eura

Z dôvodu stanovenia pevnej sumy pre jednotlivé pásma sa použitie stravného zo strany zamestnanca nepreukazuje. Zamestnanec má nárok na poskytnutie stravného pre každý deň trvania tuzemskej pracovnej cesty – pre každý deň konkrétnu stanovenú sumu podľa výšky hodín súvisiacich s cestovaním či výkonom práce na pracovnej ceste.

Aj podnikateľ a samostatne zárobkovo činná osoba má nárok zahrnúť stravné do daňových výdavkov najviac vo výške, aká platí pre zamestnancov podľa zákona o cestovných náhradách (uvedených v pásmach vyššie).

Bezplatne zabezpečené stravovanie a krátenie stravného

Ak je zamestnancovi na tuzemskej pracovnej ceste poskytnuté bezplatné stravovanie v rozsahu 3 hlavných jedál dňa (raňajky, obed, večera), nemá nárok na stravné. Za bezplatné zabezpečené stravovanie sa nepovažuje bežné pohostenie, malé občerstvenie, ako káva, minerálka či obložený chlebík.

V prípade, že je zamestnancovi na pracovnej ceste poskytnuté čiastočné bezplatné stravovanie, zamestnávateľ zamestnancovi stravné kráti. Čiastočne zabezpečené stravovanie predstavuje poskytnutie jedného alebo dvoch hlavných jedál (napríklad len raňajky a večera). Podľa opatrenia Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny Slovenskej republiky o sumách stravného (296/2014 Z.z.) sa stravné kráti o vypočítanú nominálnu hodnotu, ktorá sa vypočíta zo stravného pre časové pásmo nad 18 hodín následne:

  • za bezplatne zabezpečené raňajky o 25 %
  • za bezplatne zabezpečený obed o 40 %
  • za bezplatne zabezpečenú večeru o 35 %.

Podľa ministerstva práce sa stravné, na ktoré má zamestnanec nárok počas kalendárneho dňa pracovnej cesty bude krátiť v prípade zabezpečenia:

  • raňajok o 2,45 € (9,80 € x 25 % = 2,45 €)
  • obeda o 3,92 € (9,80 € x 40 % = 3,92 €)
  • večere o 3,43 € (9,80 € x 35 % = 3,43 €)

Stravné sa zamestnancovi nekráti, ak z nejakých vážnych a opodstatnených dôvodov, ktoré nezavinil, bezplatne zabezpečené stravovanie nevyužil (napríklad oneskorený vlak, plnenie úloh od zamestnávateľa počas podávania jedla a pod.). Podľa § 5 zákona č. 283/2002 Z.z. o cestovných náhradách má potom zamestnanec právo vo vyúčtovaní tuzemskej pracovnej cesty uviesť dôvody, prečo bezplatné stravné nevyužil a jedlo si následne zakúpil z vlastných finančných zdrojov.

Zdroj: Profit365.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #profit365.sk