Čo dostanú zamestnanci, živnostníci a dohodári

Každý kto pracuje, má okrem svojej mzdy nárok aj na ďalšie benefity. Niektoré možno získať vďaka plateniu odvodov, zamestnancom zase zaručuje viaceré zvýhodnenia Zákonník práce.

09.09.2016 07:12
pracujúci, zamestnanec, zamestnanci, dôchodca Foto:
Ilustračné foto.
debata (1)

Odvody na sociálne poistenie platia ľudia pracujúci na zmluvu, ako aj dohodári a živnostníci, ktorých príjem prekročí stanovenú hranicu. Od platenia niektorých odvodov sú oslobodení len študenti pracujúci na dohodu a penzisti. Všetci tí, ktorí platia odvody, môžu po splnení podmienok získať dávky zo sociálneho poistenia.

Aké dávky pracujúci dostanú, závisí predovšetkým od ich vymeriavacieho základu, z ktorého si platia odvody. Rovnaké je to aj v prípade dôchodku. „V dôchodkovom poistení platí zásada, že čím sú vyššie odvody na dôchodkové poistenie, tým bude vyššia suma budúceho dôchodku,“ vraví riaditeľ komunikačného odboru Sociálnej poisťovne Peter Višváder. Keďže väčšina živnostníkov si platí odvody z minimálneho vymeriavacieho základu, ktorý je na úrovni polovice priemernej mzdy, dostanú dávky, ktoré sú približne v polovičnej výške v porovnaní so zamestnancami, ktorí pracujú za priemerný plat.

Napríklad zamestnanec, ktorý vlani pracoval za priemernú mzdu vo výške 883 eur, bude mať v tomto roku v prípade práceneschopnosti dlhej 30 dní nárok na nemocenskú dávku vo výške 452,90 eura. Naproti tomu živnostník, ktorý si celý minulý rok platil odvody z minimálneho vymeriavacieho základu 412 eur, dostane za rovnako dlhú dobu práceneschopnosti nemocenskú dávku v sume 211,40 eura.

Všetci zamestnanci pracujúci na zmluvu majú nárok aspoň na štyri týždne platenej dovolenky do roka. Ľudia, ktorí dovŕšili 33 rokov, majú právo na jeden týždeň plateného voľna navyše. Zároveň majú nárok aj na platené voľno v prípade vyšetrenia u lekára či sprevádzania rodinného príslušníka k lekárovi. Zamestnávateľ im musí zároveň prispievať na jedlo. Väčšina z nich to robí tým, že zamestnancom poskytuje stravné lístky. Ľudia pracujúci na dohodu nárok na dovolenku, platené voľno či príspevok na stravu nemajú. Živnostníci si môžu sami kúpiť stravné lístky a dať si ich do nákladov, vďaka čomu zaplatia menej na daniach.

Pri platení daní sú živnostníci v porovnaní so zamestnancami zvýhodnení. Kým zamestnancom a dohodárom sa výška základu dane vypočíta tak, že sa od hrubého príjmu odrátajú zaplatené odvody a nezdaniteľná časť základu dane, živnostníci si okrem toho môžu odpočítať aj výdavky spojené s podnikaním. A ak žiadne nemajú, alebo ich majú nízke, môžu využiť paušálne výdavky vo výške 40 percent z príjmov, maximálne však 5 040 eur ročne.

Vďaka možnosti odpočítať výdavky a spôsobu výpočtu vymeriavacieho základu platí väčšina živnostníkov aj výrazne nižšie odvody ako zamestnanci. Napríklad zamestnancovi s priemernou mzdou 883 eur zamestnávateľ každý mesiac strhne z platu na odvodoch 118,12 eura. Ďalších 310,50 eura za neho zaplatí zamestnávateľ. Spolu tak v prípade priemernej mzdy smeruje do zdravotnej a Sociálnej poisťovne mesačne 428,62 eura. Väčšina živnostníkov si platí odvody z minimálneho vymeriavacieho základu, ktorý je tento rok na úrovni 429 eur. Na odvodoch tak mesačne zaplatia 202,26 eura.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #zamestnanci #živnostníci #dohodári