Radíme: Ako požiadať o potvrdenie o dávkach vyplatených v roku 2018

Sociálna poisťovňa pripomína občanom, ktorí potrebujú na daňové účely potvrdenia o dávkach vyplatených v uplynulom roku, aby tak urobili v dostatočnom časovom predstihu.

29.01.2019 15:12
Sociálna poisťovňa, Foto: ,
Ilustračné foto.
debata
Najviac žiadostí sa týka potvrdení o výplate nemocenských dávok (najmä dávky materské). Telefonicky alebo e-mailom možno o potvrdenie požiadať v Informačno-poradenskom centre ústredia Sociálnej poisťovne na t. č. 0906 171 989 – voľba č. 1 alebo prostredníctvom Formulára pre otázky na webovej stránke Sociálnej poisťovne a tiež v pobočke, ktorá ich vypláca (resp. vyplácala).

Sociálna poisťovňa potvrdenia po vystavení zasiela poštou, pričom doručenie trvá do siedmich dní. V prípade potreby ich na počkanie vystaví aj ktorákoľvek pobočka Sociálnej poisťovne; v ústredí možno na počkanie vystaviť len potvrdenie o vyplatených dôchodkových dávkach.

Potvrdenia o ostatných vyplatených dávkach vystavujú len pobočky Sociálnej poisťovne. Kontakty do jednotlivých pobočiek Sociálnej poisťovne sú zverejnené na webovej stránke www.socpoist.sk v časti Kontakty – pobočky.

Zdroj: Sociálna poisťovňa
debata chyba
Viac na túto tému: #Sociálna poisťovňa #dávky #materské #nemocenské #potvrdenie