Blíži sa termín na podanie odloženého daňového priznania

Fyzickým a právnickým osobám sa kráti čas na podanie odloženého daňového priznania k dani z príjmu. Termín pre podanie odloženého daňového priznania pre fyzické a právnické osoby, ktoré nemali príjmy zo zahraničia, je 1. júl.

20.06.2019 14:40
dane, odvody, szčo, zamestnanec, počítač,... Foto:
Ilustračné foto.
debata
„Finančná správa očakáva približne 190-tisíc daňových priznaní,“ informovala hovorkyňa finančnej správy Ivana Skokanová.

Finančná správa v súvislosti s odovzdávaním odložených daňových priznaní predlžuje úradné hodiny na daňových úradoch, rovnako ako na call centre finančnej správy. „Upozorňujeme, že už aj fyzické osoby – podnikatelia musia daňové priznania a akékoľvek iné dokumenty posielať finančnej správe iba elektronicky. Preto tak, ako museli elektronicky podať oznámenie o predĺžení lehoty, musia elektronicky odložené daňové priznanie aj podať,“ upozornila Skokanová.

Daňové úrady budú otvorené pre verejnosť počas posledných dvoch pracovných dní, počas ktorých bude možné odovzdať daňové priznanie k dani z príjmov, o dve hodiny dlhšie. „Dôležité je však pre elektronickú komunikáciu najmä rozšírenie prevádzkových hodín na call centre finančnej správy. Okrem predĺžených prevádzkových hodín počas posledných júnových dní bude call centrum v pondelok 1. júla na voľbe číslo 1 k dispozícii až do polnoci,“ dodala Skokanová.

Riadny termín na podanie daňového priznania k dani z príjmu za rok 2018 bolo potrebné podať a daň aj zaplatiť do konca marca 2019, respektíve 1. apríla 2019. Vyše 222-tisíc daňových subjektov však využilo možnosť predĺžiť si lehotu na jeho podanie a zaplatenie dane, a to najmenej o jeden a najviac o šesť mesiacov. „Do konca apríla si lehotu predĺžilo 4 464 daňovníkov, do konca mája 3 328 daňovníkov, do konca júna 193 396 daňovníkov a do konca septembra 21 375 daňových subjektov, ktoré mali príjmy aj zo zahraničia,“ konštatovala Skokanová.

debata chyba
Viac na túto tému: #dane #daňové priznanie #1. júl