Chcete vedieť koľko rokov máte odpracovaných na dôchodok? Vybavte si elektronický prístup

Poistenec Sociálnej poisťovne môže mať prehľad o odpracovaných rokoch a ich započítaní pre účely dávok, najmä dôchodku (teda o svojom individuálnom účte vedenom v Sociálnej poisťovni) aj bez toho, aby žiadal o výpis z účtu v papierovej podobe.

29.01.2020 08:50
senior, dôchodok, dôchodca, laptop, notebook Foto:
Ilustračné foto.
debata (6)

Informáciu o zmenách stavu svojho individuálneho účtu (s údajmi od 1. januára 2004) môže získať elektronicky – prostredníctvom Grid karty. Jej vybavenie je veľmi jednoduché. V ktorejkoľvek pobočke Sociálnej poisťovne mu vystavia bezplatnú Grid kartu doslova do niekoľkých minút a poistenec získa on-line prístup k účtu, z ktorého sa dozvie, či má zaevidované všetky obdobia platenia poistného.

Tento elektronický prístup získa týmto spôsobom natrvalo – aj v budúcnosti bez telefonovania, písania žiadostí alebo navštevovania pobočky bude mať z pohodlia domova aktuálnu informáciu o účte dostupnú po prihlásení sa do e-Služieb Sociálnej poisťovne.

Sociálna poisťovňa pripomína, že informáciu o obdobiach poistenia za rok 2019 vzhľadom na spracovanie štatistických údajov sprístupní najskôr v apríli 2020.

Zdroj: Sociálna poisťovňa

6 debata chyba
Viac na túto tému: #dôchodok #individuálny účet #poistenec #výpis z účtu