Sociálna poisťovňa zavádza preventívne opatrenia proti koronavírusu pri posudzovaní zdravotného stavu klientov

Sociálna poisťovňa upozorňuje poistencov na zavedenie preventívnych opatrení súvisiacich s narastajúcim rizikom výskytu akútneho respiračného syndrómu spôsobeného novým kmeňom koronavírusu na Slovensku.

09.03.2020 10:08
hory, invalid, invalidný vozík Foto:
Ilustračné foto.
debata

Preventívne opatrenia sa dotknú tých poistencov, ktorí sú predvolaní na lekársku prehliadku v rámci posudzovania ich zdravotného stavu a budú mať prejavy akútneho infekčného ochorenia. Posudkoví lekári ich v takýchto prípadoch nebudú posudzovať a odporúčajú im objednať si v príslušnej pobočke nový termín lekárskej prehliadky.

Ak v termíne, na ktorý bol klient už predvolaný do Sociálnej poisťovne, bude mať prejavy takéhoto ochorenia, je potrebné bezodkladne telefonicky kontaktovať posudkového lekára a stanoviť si nový termín posúdenia zdravotného stavu. Ak sa napriek tomu klient k posudkovému lekárovi dostaví, posúdenie jeho zdravotného stavu nebude môcť byť realizované. Sociálna poisťovňa preto prosí poistencov o pochopenie a rešpektovanie spoločného záujmu – chrániť verejné zdravie všetkých zúčastnených, vrátane širokej verejnosti.

Zdroj: Sociálna poisťovňa

debata chyba
Viac na túto tému: #poistenci #zdravotný stav #koronavírus #Covid-19