Sociálna poisťovňa zverejnila formuláre na preukázanie poklesu tržieb pre odklad splatnosti odvodov za marec

Klesli vám v marci tržby o viac ako 40 %? Požiadajte o odklad poistného.

11.04.2020 09:48
náklady, živnostník, financie, Foto:
Ilustračné foto.
debata

Za účelom posunu splatnosti poistného na sociálne poistenie za mesiac marec 2020 na 31. júl 2020 je potrebné Sociálnej poisťovni oznámiť splnenie podmienky poklesu čistého obratu a poklesu príjmu z podnikania a z inej samostatnej zárobkovej činnosti o 40% a viac, a to vyplnením a odoslaním webového formulára, ktorý na tento účel pripravila Sociálna poisťovňa.

Uprednostnite webovú verziu formuláru a jeho elektronické odolanie, tak získate aj rýchlejšiu spätnú väzbu formou notifikácie o zapracovaní vašej predĺženej splatnosti.

Ak nedisponujete prístupom k internetu, je možné využiť aj listinnú podobu formuláru. Vyplnený a podpísaný formulár zašlite poštou na adresu príslušnej pobočky Sociálnej poisťovne, prípadne doručte do schránky Sociálnej poisťovne nachádzajúcej sa v jej priestoroch.

Spôsob určenia poklesu čistého obratu a poklesu príjmov z podnikania a inej samostatnej zárobkovej činnosti je určený nariadením vlády Slovenskej republiky č. 76/2020 Z. z. z 9. apríla 2020 o spôsobe určenia poklesu čistého obratu a príjmov z podnikania a z inej samostatnej zárobkovej činnosti – https://www.slov-lex.sk/…/76/20200410 .

Zdroj: Sociálna poisťovňa

debata chyba
Viac na túto tému: #Sociálna poisťovňa #odvody #SZČO #živnostníci #poistné