Ako žiadať o dôchodok pri červenom režime podľa Covid semaforu

Sociálna poisťovňa (SP) upozorňuje poistencov, ktorí chcú v čase pandémie koronavírusu požiadať o niektorú z dôchodkových dávok (dôchodok starobný, predčasný starobný, invalidný, vdovský/vdovecký, sirotský), že v súlade s opatreniami pre fungovanie pobočiek SP podľa Covid semaforu v „červených pobočkách“ nie je možné osobne spisovať žiadosť o dôchodok.

12.10.2020 06:00
manželia, seniori, penzisti, ukazovanie Foto:
Ilustračné foto.
debata

Sociálna poisťovňa preto odporúča, aby si žiadateľ o dôchodok preveril aktuálny režim fungovania svojej pobočky cez Covid semafor na webovej stránke SP, prípadne kontaktoval priamo pobočku telefonicky alebo e-mailom.

V „červených pobočkách“ (podľa aktuálnej situácie aj v ďalších určených) si poistenec dohodne termín (deň, hodinu), kedy príde osobne do pobočky už len podpísať vyplnenú žiadosť o dôchodok. Tú pripraví zamestnanec pobočky SP po vzájomnej telefonickej komunikácii a na základe žiadosti o spísanie žiadosti o dôchodok (ktorú poistenec zaslal).

Sociálna poisťovňa pre lepšiu orientáciu poistencov zverejnila návod, ako žiadať o dôchodok v pobočke, ktorá sa podľa Covid semaforu nachádza v červenom režime tu: Ako požiadať o dôchodok v pobočke pri červenom režime.

debata chyba
Viac na túto tému: #Sociálna poisťovňa #dôchodok #penzia #koronavírus #Covid-19 #covid semafor