Fungovanie pobočiek a vysunutých pracovísk Sociálnej poisťovne v čase pandémie

Situácia sa však rýchlo mení. Pre aktuálne informácie vám odporúčame sledovať stránku Sociálnej poisťovne www.socpoist.sk.

27.10.2020 07:00
sociálna poisťovňa Foto: ,
Ak je to možné, odporúča Sociálna poisťovňa uprednostniť elektronický kontakt pred osobným.
debata

V čase pandémie všetky pobočky a vysunuté pracoviská fungujú za prísnych hygienických a bezpečnostných opatrení (rúška, dezinfekcia, odstup).

Vo všetkých pobočkách:

  • pokladnice nepreberajú hotovosť,
  • platí zákaz vstupu rodičov s deťmi,
  • platí zákaz súkromných návštev.

SP klientom pri komunikácii s pobočkou odporúča uprednostniť elektronický kontakt – elektronické formuláre, e-schránku, prípadne kontaktovať pobočky SP e-mailom alebo telefonicky. V nevyhnutných prípadoch možno využiť zaslanie poštou alebo vhodenie zásielky do schránky umiestnenej pri vstupe do pobočky.

Zelené pobočky

Pobočky fungujú pre verejnosť v štandardnom režime otváracích hodín za dodržiavania prísnych hygienických a bezpečnostných opatrení.

Oranžové pobočky

Pobočky fungujú v sprísnenom Covid režime. Na preberanie dokumentov a zásielok slúži schránka pri vstupe do pobočky. Klientske centrum nie je pre verejnosť otvorené, ale klienti majú možnosť konzultovať svoje záležitosti s vybranými zamestnancami pobočky.

Červené pobočky

Fungujú v prísnom Covid režime. Na preberanie dokumentov a zásielok slúži schránka pri vstupe do pobočky. Klientske centrum nie je pre verejnosť otvorené, ale klienti majú možnosť konzultovať svoje záležitosti s vybranými zamestnancami pobočky. Úradné hodiny „červenej pobočky“ sú pre klientov upravené takto:
Pondelok – 8. až 11. h
Utorok – 8. až 11. h
Streda – 13. až 16. h
Štvrtok – 8. až 11. h
Piatok – 8. až 11. h

Ďalšie informácie na: https://www.socpoist.sk/…bocky/68964s

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Sociálna poisťovňa #koronavírus #covid semafor