Sociálna poisťovňa zverejnila čestné vyhlásenie pre odklad splatnosti poistného za január 2021

Sociálna poisťovňa zverejnila formulár čestného vyhlásenia, ktorým zamestnávatelia a samostatne zárobkovo činné osoby (SZČO) môžu žiadať o odklad splatnosti poistného za január 2021.

30.01.2021 09:31
živnostník, pásy trávy, práca Foto:
Ilustračné foto.
debata (1)

Lehota splatnosti sa im predĺži do 30. júna 2021. Záujemcom o odklad poistného Sociálna poisťovňa odporúča, aby čestné vyhlásenie zaslali do Sociálnej poisťovne čo najskôr, najlepšie pred splatnosťou ich poistného vo februári 2021.

Odložiť si splatnosť poistného môžu zamestnávatelia a SZČO, ktorí vykazujú pokles čistého obratu alebo pokles príjmov z podnikania a z inej samostatnej zárobkovej činnosti o 40 % a viac. Predĺženie lehoty na zaplatenie poistného za január 2021 platí pre povinne nemocensky a povinne dôchodkovo poistenú SZČO a pre zamestnávateľa za časť poistného za zamestnávateľa (nie za zamestnanca).

Sociálna poisťovňa odporúča využiť elektronický formulár – Čestné vyhlásenie – Odklad poistného za január 2021, ktorý zabezpečí rýchlu spätnú väzbu o zapracovaní predĺženej splatnosti poistného. V nevyhnutnom prípade je možné využiť aj listinnú podobu formuláru, ktorú treba doručiť príslušnej pobočke Sociálnej poisťovne.

Viac informácií: Kto a ako si môže odložiť splatnosť odvodov za január 2021

Zdroj: Sociálna poisťovňa

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Sociálna poisťovňa #odvody #SZČO #zamestnávatelia #živnostníci #poistné