Uvažujete nad zmenou? Čo ponúkajú jednotlivé zdravotné poisťovne

Do konca septembra sa ľudia môžu rozhodnúť pre zmenu zdravotnej poisťovne. Aké benefity ponúka Všeobecná zdravotná poisťovňa, aké Dôvera a aké Union?

22.09.2021 10:00
muž, ukazovanie, úsmev Foto:
Ilustračné foto.
debata

Do konca septembra sa ľudia môžu rozhodnúť pre zmenu zdravotnej poisťovne.

  • Prečo by si mali vybrať práve tú vašu?
  • Aké výhody a zľavy svojim klientom poskytujete, resp. aký nadštandard môžu očakávať?
  • Ponúkate niečo, čo nedostanú v inej zdravotnej poisťovni?

Všeobecná zdravotná poisťovňa

Dlhodobo vynakladáme najviac prostriedkov na jedného poistenca. Napríklad v roku 2019 to bolo až 1 087 eur, čo je približne o 450 eur viac ako dávajú ročne konkurenčné zdravotné poisťovne. Tieto náklady medziročne vzrástli o 63 eur, na 1 152 eur/pois­tenec. Máme zazmluvnených najviac poskytovateľov zdravotnej starostlivosti. Vďaka tomu naši poistenci nemajú problém s nájdením špecialistu vo svojom regióne.

Poskytujeme nadštandardnú prevenciu, najviac vyšetrení zameraných na sledovanie ovplyvniteľných rizikových faktorov onkologických, kardiovaskulárnych a iných ochorení. Hradíme vyšetrenie rizika cievnej mozgovej príhody (1× za 2 roky pri preventívnej prehliadke), test na okultné krvácanie (raz za 2 roky pri preventívnej prehliadke pre poistencov nad 40 rokov), diagnostiku a liečbu poruchy metabolizmu tukov v ambulancii všeobecného lekára pre dospelých, preventívne cytologické vyšetrenie krčka maternice raz ročne pri každej preventívnej prehliadke nielen konvenčnou, ale aj tzv. LBC metódou, ktorá je pri vybraných indikáciách presnejšia, mamografické vyšetrenie bez limitu v termíne do 15 dní od objednania v zazmluvnených zdravotníckych zariadeniach, preventívna urologická prehliadka 1× za 3 roky pre poistencov už od 40. roku života.

doktorka, pacientka, papiere, rozhovor Čítajte viac Zmena zdravotnej poisťovne: Komu sa oplatí?

Naši poistenci môžu využívať benefitné programy Peňaženka zdravia MINI alebo MAXI. Systém MINI umožňuje získať až 100 eur na starostlivosť o zdravie a po 100 eur na zdravie pre deti. Môžu ho čerpať na dentálnu hygienu, stomatologické výkony, zubný strojček, ale aj na nepovinné a cestovateľské očkovania, na liečebno-preventívne programy, či na preventívne športové prehliadky. Umožňujeme čerpať príspevok aj na doplatky za kategorizované lieky pre dospelých bez obmedzenia diagnózy a vekového obmedzenia, ktoré sú čiastočne hradené zo zdravotného poistenia. Pri programe MAXI môžu poistenci získať až 800 eur ročne. Od januára 2022 dospelým prispejeme na laserovú operáciu očí až do výšky 450 eur, už od dioptrií +1/-1. Prispievame 120 eur ročne na komplexné zubné ošetrenie, dentálnu hygienu, RTG vyšetrenia, zubné výplne, korunky, fazety, mostíky či na anestéziu. Poskytujeme príspevok do 450 eur ročne na strojček na zuby pre deti.

Párom prispievame až 450 eur na 4. cyklus asistovanej reprodukcie IVF, budúcim mamičkám zas 450 eur na neinvazívne prenatálne testovanie. Deti, rodičia a zákonní zástupcovia môžu využiť príspevok do výšky 200 eur ročne na kategorizované lieky a dietetické potraviny na predpis. Diabetici môžu dostať až 100 eur ročne na doplatky za glukózový senzor.

Odpovedala: Eva Peterová, manažérka oddelenia komunikácie
mama, dieťa, doktor, high five Čítajte viac Zmena zdravotnej poisťovne: Ako na to?

Dôvera zdravotná poisťovňa

Každý rok k nám prichádzajú desaťtisíce nových poistencov, pretože vidia, že sme stabilná zdravotná poisťovňa so širokou sieťou zmluvných lekárov a zdravotníckych zariadení. S peniazmi od poistencov hospodárime zodpovedne, neplytváme, plne hradíme liečbu, ktorú im poskytnú poskytovatelia zdravotnej starostlivosti. Nemíňame horibilné sumy na marketing, namiesto toho investujeme do nových služieb pre zdravých aj chorých poistencov.

Tí si dnes môžu vybrať z 35 hmatateľných výhod, vrátane najobľúbenejšej, ktorou je možnosť získať príspevok na zubné ošetrenie alebo dentálnu hygienu až do výšky 150 eur ročne. Navyše, od januára budúceho roka sa poistenci môžu tešiť na rozšírenie tohto benefitu. U detí bude možné získať príspevok aj na pečatenie zubov a dospelí ho budú môcť využiť aj na zhotovenie zubných mostíkov a koruniek. Okrem toho všetky štvorročné deti poistené u nás dostanú zubný balíček v hodnote 30 eur.

COVID-19 zhoršil situáciu mnohých, najmä neúplných rodín, preto v našej ponuke zostáva možnosť získať späť doplatky za receptové lieky až do 300 eur pre každého rodiča a jeho deti (výhoda 300+300), ako aj BabyBox pre najmenších v hodnote 50 eur. Rodičom pomôžeme aj inak. V novom roku prinesieme novinku, a to príspevok až 50 eur ročne na okuliarový rám a okuliarové šošovky pre deti.

Chorým či inak znevýhodneným poistencom ponúkame finančné dary na takú zdravotnú starostlivosť, ktorá nie je hradená z verejného zdravotného poistenia. Ide o grantový program Bojovníci za zdravie s dlhoročnou tradíciou. Tento rok plánujeme darovať celkove cca 300 tis. eur a podobnú sumu chceme darovať aj nemocniciam a lekárom nad rámec platných zmlúv, aby si mohli dokúpiť vybavenie, prípadne rekonštruovať svoje priestory a tak priniesť lepšie služby pre pacientov.

Pripravujeme aj ďalšie novinky, poistenci budú mať výrazné zľavy na služby a produkty súvisiace so starostlivosťou o svoje zdravie, životosprávu a vizáž. Čoskoro ich predstavíme.

Samozrejmosťou je prvotriedny klientsky servis vrátane unikátnych elektronických služieb, akým sú mobilná aplikácia a Elektronická pobočka. Tie slúžia nielen poistencom, ale aj živnostníkom a podnikateľom.

Ak naši poistenci hľadajú unikátne informácie, ako si cvičením udržať dobré fyzické aj duševné zdravie, určite uvítajú rady odborníkov na webe www.akobuk.sk. Ide o vedecky podložené a v mnohých smeroch aj na mieru šité poradenstvo pre ženy aj mužov v rôznom veku.

Odpovedal: Branislav Cehlárik, manažér odboru PR
Union poisťovňa Čítajte viac Union prevzala menšiu slovenskú poisťovňu. Zmena sa týka 160-tisíc ľudí

Union zdravotná poisťovňa

Pre svojich poistencov máme viac ako 70 benefitov. Najvyužívanejší je príspevok na zuby, ktorý od nového roka zvyšujeme na 150 eur. Sto eur môže klient využiť na zubné ošetrenia a 50 eur na dentálnu hygienu. Máme Očný balík v hodnote 150 eur. Jeho súčasťou je komplexné očné vyšetrenie v hodnote 50 eur, OCT (Optická koherentná tomografia) vo výške 30 eur a príspevok na okuliare pre deti do 18 rokov, ktorý od nového roka zvyšujeme na 70 eur. Máme neobmedzené doplatky za lieky a dietetické potraviny pre deti do 18 rokov. Poskytujeme príspevky na umelé oplodnenie v celkovej sume 1 200 eur.

Z ďalších benefitov je využívaný dostupnejší termín na vyšetrenie (MR, CT, mamografia, sono). Poskytujeme skríning onkologických ochorení, preventívne vyšetrenie rakoviny hrubého čreva a prostaty, skríningové vyšetrenie steru z krčka maternice a cytologické vyšetrenie steru z krčka maternice metódou LBC. Prispievame aj na nepovinné očkovania.

Odpovedala: Beáta Dupaľová Ksenzsighová, hovorkyňa Union zdravotnej poisťovne

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #zmena zdravotnej poisťovne #zdravotné poisťovne #Všeobecná zdravotná poisťovňa #Poisťovňa Dôvera #poisťovňa Union