Grid karty zatiaľ zostávajú

Grid karty budú môcť klienti Sociálnej poisťovne používať ešte aj v úvode roka 2022.

29.11.2021 12:40
žena, notebook, zoznámenie cez internet Foto:
Ilustračné foto.
debata

Klienti, ktorí v súčasnosti pre prihlásenie do e-Služieb Sociálnej poisťovne využívajú Grid karty, ich budú môcť používať aj začiatkom budúceho roku. Sociálna poisťovňa pred časom priniesla modernejší a bezpečnejší spôsob prihlásenia do jej e-Služieb a informovala o ukončení používania Grid kariet. Vzhľadom na aktuálnu pandemickú situáciu sa rozhodla vyjsť klientom v ústrety a predĺžiť platnosť Grid kariet do 31. marca 2022.

Cieľom pripravovanej zmeny je nahradiť terajšie Grid karty novým modernejším a bezpečnejším spôsobom prihlásenia pomocou mena, hesla a mobilnej aplikácie alebo možnosťou, ktorú majú klienti k dispozícii už dlhšie – prostredníctvom elektronického občianskeho preukazu. Keďže takáto zmena si v mnohých prípadoch vyžaduje zvýšené kontaktovanie rôznych subjektov (najmä medzi zamestnávateľmi, účtovníčkami a pobočkami SP), Sociálna poisťovňa sa vzhľadom na zhoršujúcu sa pandemickú situáciu rozhodla vyjsť v ústrety klientom a dočasne ešte zachovať platnosť vydaných Grid kariet. Novým klientom však už Grid karty nevydáva.

Klientom, ktorí v súčasnosti využívajú Grid karty a majú všetky podmienky k tomu, aby prešli na nový spôsob prihlásenia, túto zmenu Sociálna poisťovňa naďalej odporúča. Do e-Služieb sa budú prihlasovať komfortnejšie a hlavne bezpečnejšie. Profil v e-Službách si potom môžu spravovať sami. Jednoducho si zmenia napríklad heslo alebo aktivujú nové v prípade zabudnutia bez zložitého vybavovania. Získajú tak modernejší, bezpečnejší a rýchlejší prístup do e-Služieb a lepšiu kontrolu nad ním.

Zdroj: Sociálna poisťovňa

debata chyba
Viac na túto tému: #Sociálna poisťovňa #grid karty #e-služby