Pokračovanie článku: Ste hendikepovaným človekom? Kedy nezaplatíte nič za lieky a v akom prípade máte diaľnice zadarmo?

Kultúra

Bibiana, medzinárodný dom umenia pre deti: vstup zadarmo

Divadlo Nová scéna: zľava 40 % z ceny vstupenky. Vozičkári majú vstup bezplatne, sprievodca má nárok na 40 % zľavu (kapacita miest bezbariérovej lóže je max 4 osoby)

Múzeum Slovenského národného povstania: vstup bezplatne

Slovenská filharmónia: zľava 40 % z ceny vstupenky. Pre imobilných návštevníkov na vozíčku sú vyhradené miesta na prízemí.

Slovenská národná galéria: voľný vstup na výstavy. V prípade platených programov je zľava 50 % zo základného vstupného.

Slovenské národné divadlo: zľava 50 % zo vstupného na celé hľadisko a všetky predstavenia okrem premiér, predstavení hosťujúcich divadiel, silvestrovského predstavenia, vybraných mimoriadnych udalostí a dopoludňajších predstavení. Imobilní návštevníci majú zvýhodnený vstup za 3 eurá na všetky predstavenia

Slovenské národné múzeum: bezplatný vstup Prírodovedné múzeum, Historické múzeum, Archeologické múzeum, Múzeum kultúry karpatských Nemcov, Múzeum kultúry Maďarov na Slovensku, Múzeum židovskej kultúry, Múzeum kultúry Chorvátov na Slovensku, Múzeum Ľudovíta Štúra, Múzeum Slovenských národných rád, Múzeum Betliar, Múzeum rusínskej kultúry a v rámci Múzeí v Martine (Etnografické múzeum, Múzeum Andreja Kmeťa, Múzeum slovenskej dediny, Múzeum Martina Benku, Múzeum kultúry Čechov na Slovensku, Múzeum kultúry Rómov na Slovensku), Múzeum Bojnice poskytuje 50 % zľavu z ceny vstupného pre ŤZP osobu.

Štátna filharmónia Košice: zľava 3 eurá zo vstupného pre všetky zóny v koncertnej sále. Rovnaká zľava platí aj pre sprievodcu. Filharmónia poskytuje aj individuálne skupinové zľavy až do výšky 50 % z ceny vstupeniek na verejné generálky.

Štátna opera: poskytuje zľavu 40 až 70 % z plného vstupného na miesta v hľadisku na prízemí na všetky predstavenia okrem premiér, predstavení hosťujúcich divadiel, dopoludňajšie predstavenia a mimoriadne podujatia.

Štátne divadlo Košice: 50 % zľava zo sumy vstupného bez výnimky na všetky sedadlá v hľadisku po predložení preukazu. Zľava sa nevzťahuje na premiéry a hosťujúce predstavenia so zvýšeným vstupným.

Štátny komorný orchester Žilina: 50 % zľava na abonentné aj bežné vstupenky

Dom umenia Piešťany: zľava 50 % na osobu/vstupenku. Zľava na vstupnom neplatí na vybrané a mimoriadne predstavenia, ktoré prebiehajú v rôznych systémoch zabezpečenia.

Národný žrebčín Topoľčianky: v prípade prehliadok jazdiarne a prehliadok hipologickej expozície chovu koní poskytuje zľavu 50 %. Uvedená zľava neplatí na iné podujatia (dostihy, súťaže záprahov a pod.)

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #invalid #ŤZP #hendikepovaný človek