Potvrdenie o dôchodku pre bezplatné cestovanie dostanete na počkanie

Penzisti, ktorí potrebujú potvrdenie o poberaní dôchodku na vybavenie preukazu pre bezplatné cestovanie vlakom, ho môžu získať v pobočkách Sociálnej poisťovne na počkanie.

19.12.2017 12:45
vlak, stanica, cestujuci, cestovanie, doprava Foto:
Ilustračné foto.
debata

Kto chce využiť bezplatnú prepravu, musí totiž predložiť okrem preukazu totožnosti aj potvrdenie o poberaní dôchodku poberateľov dôchodkov mladších ako 62 rokov a 76 dní. V budúcom roku budú musieť toto potvrdenie predložiť dôchodcovia mladší ako 62 rokov a 139 dní. Toto potvrdenie nesmie byť staršie ako 30 dní.

O vyhotovenie tohto potvrdenia môžu poberatelia dôchodku požiadať osobne v ktorejkoľvek pobočke Sociálnej poisťovne alebo v Informačno-poradenskom centre ústredia Sociálnej poisťovne v Bratislave. Sociálna poisťovňa im potvrdenie vyhotoví na počkanie.

Dôchodcovia tiež môžu o potvrdenia požiadať aj telefonicky na bezplatnej linke Sociálnej poisťovne 0800 123 123 alebo elektronicky prostredníctvom Formulára pre otázky na webovej stránke Sociálnej poisťovne www.socpoist.sk. Potvrdenie im Sociálna poisťovňa pošle prostredníctvom pošty do 3 dní.

Poberatelia dôchodkov môžu o potvrdenie pre účely bezplatného cestovania vlakom požiadať aj písomne na adrese: Sociálna poisťovňa, ústredie, 29. augusta 8, 813 63 Bratislava. Táto forma je však zdĺhavá, preto ju Sociálna poisťovňa neodporúča.

Zdroj: Sociálna poisťovňa

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Sociálna poisťovňa #seniori #bezplatné vlaky