Dôchodcovia, pozor! Na oznámenie výšky dôchodku zo zahraničia ostáva už len pár dní

Sociálna poisťovňa opätovne pripomína dôchodcom, že do pondelka 30. septembra 2019 sú povinní oznámiť aktuálnu výšku dôchodku, ktorú poberajú zo zahraničia.

27.09.2019 10:22
peniaze, seniori, účet, úspory, financie, Foto:
Ilustračné foto.
debata

Tento údaj je potrebný na určenie sumy vianočného príspevku, ktorý Sociálna poisťovňa vypláca v decembri. Ak nedošlo k zmene sumy vyplácaného dôchodku zo zahraničia, dôchodca nemusí nič oznamovať.

Výšku dôchodku zo zahraničia je povinný dôchodca oznámiť vtedy, ak mu Sociálna poisťovňa vypláca dôchodok, resp. dôchodky najviac v sume 658,50 eura mesačne. V takom prípade je potrebné vyplniť tlačivo Oznámenie sumy dôchodku vyplácaného z cudziny, ktoré je uverejnené na webe Sociálnej poisťovne v časti Formuláre a je k dispozícii aj v pobočkách Sociálnej poisťovne.

Vyplnené oznámenie je potrebné zaslať na adresu Sociálna poisťovňa, ústredie, Ul. 29 augusta 8–10, 813 63 Bratislava, osobne zaniesť na ktorúkoľvek pobočku Sociálnej poisťovne alebo poslať elektronicky, avšak len s použitím zaručeného elektronického podpisu alebo elektronickej schránky zriadenej podľa zákona o e-Governmente.

Zdroj: Sociálna poisťovňa

debata chyba
Viac na túto tému: #Sociálna poisťovňa #dôchodok #zahraničie #Dôchodcovia