Kedy dostanete dôchodok počas voľných dní?

Dôchodkové dávky sa na Slovensku vyplácajú vopred v pravidelných mesačných lehotách.

06.11.2019 09:32
prasiatko, sporenie, kasa, peniaze, dôchodca,... Foto:
Ilustračné foto.
debata
Deň splatnosti dôchodku určí vždy Sociálna poisťovňa a sú to párne dni od 2. do 24. dňa v mesiaci.

Ak splatnosť dôchodku, ktorý sa vypláca na žiadosť dôchodcu v hotovosti prostredníctvom pošty pripadne na deň pracovného voľna, teda na sobotu, výplatným dňom je predchádzajúci pracovný deň – piatok. Ak splatnosť dôchodku pripadne na deň pracovného pokoja, výplatným dňom je nasledujúci pracovný deň – pondelok.

V tomto roku nás čaká už len jeden presun výplatného termínu dôchodkov vyplácaných v hotovosti prostredníctvom pošty, kedy sa dôchodky s výplatným termínom 24. 12. 2019 vyplatia o deň skôr, teda 23. 12. 2019.

A v novom roku nás prvý presun výplatného termínu čaká hneď na začiatku, kedy sa dôchodky s výplatným termínom 6. 1. 2020 vyplatia 7. 1. 2020.

Ostatné posuny výplatných termínov počas sviatkov si Sociálna poisťovňa dohodne s poštou vopred na celý príslušný kalendárny rok a zverejní ich vo verejných priestoroch Sociálnej poisťovne. Na zmeny výplatných termínov pred každým sviatkom osobitne Sociálna poisťovňa upozorňuje poberateľov dôchodku v hotovosti aj na svojej webovej stránke. Dôchodcovia si zmenu výplatného termínu môžu overiť aj na bezplatných telefónnych číslach Sociálnej poisťovne 0800 123 123, 0800 500 599.

Zdroj: Sociálna poisťovňa

debata chyba
Viac na túto tému: #Sociálna poisťovňa #dôchodok #Dôchodcovia #výplata penzií