Aktuálne trendy: Nábytkové fólie vo farbách počasia

Aktuálnym trendom vo farebnom vyhotovení nábytku sú farby inšpirované počasím. Farebné povrchové úpravy tak hlásia návrat k prírodným materiálom a farbám.

02.12.2012 18:28
Aktuálne trendy: Nábytkové fólie vo farbách... Foto:
Aktuálne trendy: Nábytkové fólie vo farbách počasia
debata

Odkaz predstaviteľov nábytkového priemyslu je jasný: nábytok má hrať všetkými tónmi počasia. Kombinácia poveternostných podmienok na nábytkových fóliách, na ktorých sa strieda hmla a sneh s vetrom a dažďom, poskytuje dostatok inšpirácie pre rozvoj fantázie.

Doslova predpoveď počasia ordinujú dizajnéri rôznym kúskom nábytku. „Vždy je dôležité, aby nábytková fólia bola nielen v dokonalom dizajnovom vyhotovení, ale najmä kvalitná. Fólie musia pochádzať od osvedčených výrobcov. Vyznačovať by sa mali vysokou mechanickou odolnosťou, stálofarebnosťou, rozmerovou stálosťou a odolnosťou proti znečisteniu. Iba tak budú spoľahlivo odolávať každodennej záťaži a opotrebovaniu,“ hovorí Ladislav Csanda zo spoločnosti Renolit.

Hmla a sneh
V hmle a snehu nemožno rozpoznať ostré kontúry. Biele tóny sú preto tlmené, nenápadné, striebristo biele až zakalené. Odtiene sivej sa predstavujú v jemných béžových tónoch, ako by ste sa na svet pozerali cez kúsok zlomeného skla. Jemné krémové a béžové tóny sú v kurze.

Vietor
Farebné spektrum, ktoré možno označiť ako vietor, prináša nepreberné množstvo modrých tónov. Hitom je najmä tyrkysový tón a chladné modré tóny, ktoré sú v dokonalom kontraste s vínovým tónom.

Dážď
Vo farebnom spektre pripomínajúcom dážď sú zastúpené odtiene od jemnej zelenej cez žltozelenú do kaki až po zemitú hnedú.

Pohodlné drevo
Ako sa v móde dostáva do popredia nedbalá elegancia, rovnako trendy v bývaní od toho nemajú ďaleko. Mladý človek sa najlepšie cíti v miestnosti, ktorá korešponduje s jeho štýlom, nesnaží sa pôsobiť honosne až snobsky, udržiava si len svoju pohodlnú krásu.

Text: -veg- pre Pravdu
Foto: KPP SK

+2
debata chyba