Retro spotrebiče dodajú vašej domácnosti štýl

V móde, ale aj pri zariaďovaní bytov sa niektoré štýly opätovne vracajú. A tak výrobcovia elektroniky aj dnes vyrábajú spotrebiče, ktoré dýchajú históriou, skrývajú však v sebe najmodernejšie funkcie. Ak chcete ozvláštniť svoj príbytok a dodať mu niečo „extra“ môže byť takýto hriankovač či gramafón tou pravou voľbou.

07.08.2013 00:00
debata
Foto: Ariete
cafe, retro

Kapučíno ako spred desaťročí

Dizajnéri kávovarov sa doslova predbiehajú v tom, s akou novinkou na trh prídu. Ak hľadáte štýlovú mašinku, možno sa vám zapáči práve táto. Disponuje parnou tryskou na napenenia mlieka na cappuccino a má odnímateľnú tácku aj zásobník (0,9 l), ktoré uľahčujú jeho čištenie a údržbu.

Ariete, od cca 110 eur

Foto: DeLonghi
retro, hriankovač

Doprajte si hrianky na úrovni

Štýlový hriankovač poteší oko a zároveň má oproti svojím predchodcom viacero vylepšení. Vďaka funkcii „extra zdvih“ nebudete mať problém s výberom menších kúskov pečiva a opekať tiež môžete len z jednej strany. Hriankovač poslúži aj na rozmrazovanie a ozvláštni ho neónové podsvietenie.

DeLonghi, od cca 80 eur

Foto: Bravo
retro, váha

Vážiť možno aj štýlovo

Kuchynská váha sa pri pečení (alebo držaní diéty) zíde každému. Ak hľadáte do svojej domácnosti novú, porozmýšľajte aj nad mierne retro kúskom. Využijete ho pri vážení a ak aj nepatríte medzi vášnivých kuchárov, nevadí. Sympatická váha vynikne aj ako ozdoba na poličke.

Bravo, od cca 14 eur

Foto: Gorenje
retro, chladnička

Červená chladnička rozveselí kuchyňu

Ak by ste pred klasickou striebornou chladničkou uprednostnili dizajnovú vychytávku, možno sa vám zapáči retro model, ktorý sa predáva v rôznych prevedeniach. Niektoré technické vychytávky jej síce chýbajú, ale svojím výzorom poteší každého milovníka retro štýlu.

Gorenje, od cca 800 eur

Foto: Tangent
retro, radio

Tranďák sa vracia

Spomínate si na časy, keď sa chytala na tranzistore Slobodná Európa? Ak si chcete nostalgicky zaspomínať, alebo hľadáte štýlový doplnok, zelené rádio môže byť to pravé. Jeho výhodou je možnosť používať dobíjateľné batérie, ktoré sa dobijú automaticky po zapojení rádia do elektriny, takze nepotrebujete nabíjačku. Dá sa pripojiť k počítaču či MP3 playeru.

Tangent od cca 180 eur

Foto: Hyundai
retro, gramofón

Gramofón pre fajnšmekrov

Túžite sa posunúť v čase ešte viac do histórie? Štýlový gramofón zaujme nielen charakteristickým retro dizajnom s trúbou, ale aj zabudovanou technológiou. Okrem gramofónových platní prehráva CD nosiče a audiokazety a naladiť na ňom možno aj rádio. Samozrejmosťou je kvalitný zvuk, ktorý vám spríjemní všetky melódie,

Hyundai, od 326 eur

debata chyba
Viac na túto tému: #bývanie #retro #spotrebiče