Hobby market Bauhaus začal stavať prvý obchod na Slovensku

Na slovenský trh vstupuje nový predajca potrieb pre domácich majstrov. Spoločnosť Bauhaus totiž začala s výstavbou svojej prvej prevádzky v rámci nového bratislavského obchodného parku Pharos.

22.07.2014 16:21
debata

Bauhaus pritom plánuje do svojej premiérovej slovenskej predajne investovať zhruba 40 miliónov eur a prácu by v nej malo nájsť priamo 150 ľudí. Ďalších 400 pracovných miest by malo vzniknúť v nadväzujúcich službách.

Dokončenie výstavby prevádzky, ktorá sa začala v utorok poklepaním základného kameňa, sa očakáva na jar 2015. Rozloha nákupnej plochy v novom centre Bauhaus má byť približne 20 tis. metrov štvorcových a v ponuke by malo byť vyše 130 tis. druhov výrobkov. Súčasťou prevádzky má byť aj požičovňa náradia, centrum miešania farieb, záhradné centrum a kúpeľňové štúdio.

Spoločnosť Bauhaus je pôvodom švajčiarska sieť obchodov s potrebami pre dielňu, dom a záhradu, ktorá vznikla v roku 1960. V súčasnosti prevádzkuje už vyše 240 nákupných centier v 17 európskych štátoch. Slovensko tak bude 18 krajinou, kde bude mať Bauhaus zastúpenie.

debata chyba
Viac na túto tému: #Bauhaus