Obi na Slovensku otvorí 8. februára 2016 dvanásť predajní

Nemecký reťazec OBI vo februári otvorí na Slovensku 12 z pôvodných 14 predajní konkurenčnej siete bauMax, ktorú kúpil v tomto roku. Slovenská divízie OBI o tom informovala na svojom webe. Predajne budú otvorené od 8. februára 2016.

18.12.2015 16:17
obi, bauMax Foto: ,
Namiesto bauMaxu budú na Slovensku hobybmarkety Obi.
debata (9)

OBI na Slovensku doteraz nepôsobil. Jeho vstup na slovenský trh je súčasťou väčšej transakcie, v rámci ktorej prevezme podľa skoršieho oznámenia zhruba dve tretiny zo 105 predajní rakúskeho konkurenta bauMax v Rakúsku, Českej republike, na Slovensku a v Slovinsku.

Po dve predajne budú v Bratislave (na Bajkalskej ulici a na Hodonínskej ulici) a v Košiciach (Moldavská cesta a Trolejbusova), po jednej v Martine, Poprade, Žiline, Nitre, Prievidzi, Trenčíne, Trnave a Prešove.

Baumax vlani na Slovensku výrazne prehĺbil stratu, a to na 7,84 milióna eur z 0,6 milióna eur v predchádzajúcom roku. Tržby mu vlani na Slovensku klesli o zhruba päť percent na 107,2 milióna eur.

Väčšinu z 24 českých predajní bauMax získal poľský reťazec Merkury Market. Úrad pre ochranu hospodárskej súťaže mu povolil prevziať 18 predajní svojho konkurenta. Zvyšné predajne bauMaxu mali podľa skorších informácií pripadnúť reťazcu OBI.

BauMax niekoľko rokov čelil stratám, firmu vyčerpala hlavne expanzia do východnej Európy. V Českej republike vlani bauMax prehĺbil stratu na 562 miliónov korún zo 471 miliónov Kč v roku 2013. Rakúska sieť už skôr predala svoje aktivity v Rumunsku, Bulharsku, Chorvátsku, Turecku a Maďarsku.

9 debata chyba
Viac na túto tému: #Obi #bauMax