Ako vybrať pohovku pre rodinu s deťmi?

Pohovka si vyslúžila status jedného z najpopulárnejších kusov nábytku našich domácností. Tu čítame, oddychujeme, pozeráme televíziu, trávime čas s rodinou a priateľmi. Ak vyberáme pohovku pre rodinu s deťmi, estetické ideály by mali ustúpiť pohodliu a praktickým potrebám rodiny. Chceli by sme vyzdvihnúť zopár kritérií, ktoré vám výber uľahčia.

31.10.2016 06:00
Dieťa, sedačka, obývačka, gauč, pohovka, zábava Foto:
Pri výbere je potrebné zohľadniť počet členov domácnosti.
debata (1)

Pohovka, ktorú ľahko vyčistíme

Pri výbere prvej spoločnej pohovky zvyknú zaujať dizajnovo atraktívne modely. Situácia sa však mení s príchodom detí. Prvoradým kritériom sa zrazu stáva vyhotovenie z materiálu, ktorý sa dá ľahko umývať.

Ak máte doma malé deti, odporúčame vám siahnuť po pohovkách s odnímateľnými poťahmi. Sú praktické, pretože ich môžete prať v práčke, prípadne dať do čistiarne.

Tým, ktorí sa nechcú vzdať elegantného dizajnu, odporúčame pohovky z ekokože. Na odstránenie menších škvŕn nepotrebujete chemické prostriedky, postačí mäkká handrička navlhčená vo vode, prípadne v slabom roztoku mydla s neutrálnym pH.

Kamuflácia drobných nečistôt

Keďže je nepredstaviteľné prať poťahy každý deň, je dôležité, aby drobné škvrny pôsobili na vašej pohovke nenápadne. Radíme vám, aby ste sa nenechali zlákať krásnou bielou, ak ju už po prvom týždni nechcete prikryť starou dekou.

Paradoxne, ani čierna nie je vhodná farba. Ideálne sú prskané a vzorované súpravy. Taktiež by vás mohli osloviť modely v odtieňoch hnedej, ktorá pôsobí ako chameleón a občasné škvrny s ňou ľahko splývajú.

Drobné znečistenie sedacej súpravy by sa malo odstraňovať vysávačom s kefkovým nadstavcom.

Úložný priestor nadovšetko

Deti majú napriek svojmu veku prekvapujúco veľa vecí. Hračky, knižky, oblečenie, ktoré odkladáme pre každý prípad. A tak vás rozhodne poteší úložný priestor, ktorý vám nová pohovka poskytne. Pohovky s úložným priestorom sú veľmi praktické.

Miesto na sedenie pre všetkých

Pri výbere je potrebné zohľadniť počet členov domácnosti. Každý by mal mať na pohovke svoje miesto. Aj v prípade, že momentálne máte doma batoľa, treba myslieť na to, že porastie a čoskoro si bude nárokovať na svoje miesto na pohovke. Ak máte alebo plánujete mnohopočetnú rodinu, je dobré zvážiť sedaciu súpravu s kreslami alebo kombinovanú zostavu aj s taburetkami.

Radila Miroslava Lajčinová zo spoločnosti Tempo Kondela nábytok

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #dom #byt #pohovka