Vneste na jar do interiéru farby

Trendom v interiérovom dizajne sú farby a motívy, ktoré vychádzajú z jarnej prírody. Vďaka nim dodáte bytu neopakovateľnú jarnú atmosféru.

21.03.2017 07:00
bývanie, interiér, farby Foto:
Ilustračné foto.
debata

Dajte priestor žltej a zelenej

Jarné narcisy alebo zlatý dážď, rozkvitnuté púpavy alebo pierka čerstvo vyliahnutého kuriatka k jari neodmysliteľne patria. A to aj vďaka ich optimisticky žltej farbe. Prečo si túto farebnú vzpruhu nedopriať v poriadnej dávke, napríklad na veľkoformátových dverách. A ako to docieliť? Jednoducho – stačí zafarbiť dve štvormilimetrové sklá farbou a dať ich do pevného hliníkového rámu, ktorý sa spevní vnútornými priečkami a hneď dverné krídlo vyrastie od podlahy až k stropu," uvádza Petr Paksi, výkonný riaditeľ spoločnosti JAP Slovakia, výrobca dizajnových dverných systémov.

Typickou jarnou farbou je aj hravá zelená. Farba ovocných lístkov a prvých listov trávy je plná energie a života. Skúste ju skombinovať so zemitými tónmi hnedej či sivej a získate vo svojom interiéri jarnú lúku s čerstvo rastúcim trávnikom. „Nábytkové dvierka s fóliovaným povrchom dávajú možnosť výberu z mnohých farieb a môžeme sa pohrať aj s kombináciou matu a lesku,“ hovorí Martin Dusík, vedúci obchodného oddelenia Trachea, výrobcu nábytkových dvierok a dopĺňa: „Predovšetkým je nutné dbať na kvalitu prevedenia, aby pod fóliou neboli zalisované nečistoty alebo aby boli riadne a čisto oblepené aj rohy dvierok. Len tak môžu farby naplno vyniknúť.“

Ilustračné foto. Foto: SHUTTERSTOCK
bývanie, interiér, farby, kvety, Ilustračné foto.

Ružová farba a kvety pre každého

Ružová s dekoráciou v podobe abstraktného rastlinného motívu pomôže vytvoriť jarnú náladu v spálni. „Technológia digitálnej tlače overface zaručí vzhľad lístkového motívu, ktorý je odolný voči vyblednutiu aj poškodeniu a bude zdobiť nábytok dlhé roky,“ hovorí Martin Dusík. „Na ozdobenie nábytkových dvierok možno využiť akékoľvek jarné dekory, spomínaná technológia má neobmedzené možnosti.“ Pre dekoráciu interiéru kvetinami v jarných farbách sa nemusíte vydávať do lúk a lesov. LikeFoto umožňuje zalaminovanie obrázku veselých kvetiniek do odolného bezpečnostného skla. Potom už obrázok stačí len zavesiť a jarná atmosféra razom vstúpi do vášho domova. LikeFoto ocenia najmä alergici, pre ktorých sú kvety vo váze nemysliteľné, a mamičky malých detí sa nemusia obávať prevrhnutia vázy či iných škôd.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #interiér #farby #dobré bývanie