Pohoda sa začína v kuchyni. Farbami roka sú neutrálna sivá v kombinácii s tónmi olivovozelenej

Nevtieravé, svieže farby s minimalistickým jednoliatym nábytkom, spolu s certifikátom o jeho zdravotnej a funkčnej bezpečnosti, vytvoria z kuchyne harmonickú oázu pre celú rodinu.

07.02.2022 11:00
dobré bývanie, kuchyňa, Foto:
Najtypickejšou farbou kuchýň stále ostáva biela.
debata

Ak sa chystáte zariaďovať novú kuchyňu, určite vám bude záležať na tom, aby bola útulná a aby sa ľahko udržiavala. "Čoraz väčší dôraz sa kladie na to, aby mal kuchynský nábytok certifikáty zdravotnej aj funkčnej bezpečnosti a aby bol vyrobený spôsobom, ktorý nezaťažuje životné prostredie. Ekotrend, udržateľnosť a funkčnosť patria ku kuchyni rovnako ako patrí slnko k letu, nedajú sa od seba oddeliť. Spolupráca dizajnérov a výrobcov kuchýň nebola ešte nikdy taká úzka ako dnes, a prináša to úžitok všetkým. Majiteľom nových kuchýň, aj prostrediu okolo nás,“ hovorí Eva Szakálová, marketingová manažérka kuchýň Oresi.

Plynulo do obývačky

Farbami tohto roka v kuchyni sú podľa dizajnérov neutrálna sivá v kombinácii s tónmi jemnej avokádovo- či olivovozelenej. Druhé miesto priradili priesvitnej morskej modrej, pripomínajúcej hmlu.

„V týchto farbách pôsobia kuchyne veľmi harmonicky a príjemne. Vytvárajú štýlový priestor, ktorý zároveň opticky zväčšia,“ dodáva E. Szakálová. Prízvukuje, že pretrváva minimalistický trend, ktorý sa začal presadzovať minulú sezónu, kuchynský nábytok tvorí kompaktný celok a plynulo prechádza do obývačky. Veľké skrine, ktoré voľakedy slúžili prioritne ako šatníky, poskytujú veľkorysý priestor pre uskladnenie potravín i na odkladanie ďalších vecí.

kuchyňa, plánovanie, kreslenie Čítajte aj Pohrajte sa s kuchyňou a ušetrite

„Kuchynské skrinky a zásuvky sú bez úchytov, otváranie je vymyslené dômyselnejšie, aby nič opticky alebo prakticky nerušilo jednoliaty dojem,“ prízvukuje senior návrhárka kuchýň Eva Rečlová.

Ukryté spotrebiče

Neoddeliteľnou súčasťou kuchynskej linky sú vstavané sporáky, mikrovlnné rúry a rúry na pečenie. "Trendom sú zapustené, opticky skryté elektrické zásuvky a dômyselné odkladacie priestory pre bielu techniku. Všetko má svoje miesto a je skryté, aby kuchyňa mohla vyniknúť ako celok bez rušivých elementov,“ dodáva E. Szakálová. Kovové úložné systémy v skrinkách a skriniach, oddeľovače v hlbokých aj plytkých zásuvkách, výsuvné poličky a rafinované odkladacie priestory sú aj na miestach, kde by ste ich nečakali.

Najtypickejšou farbou kuchýň stále ostáva biela. Osviežite ju sivými, sivozelenými a modrými funkčnými doplnkami, či už tapetou, kobercom, obrusom alebo podsedákmi.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #domáce spotrebiče #kuchyňa #kuchynská linka #ekobývanie #kuchynský robot #trendové farby