Ako si vychutnať leto doma? Horúčavy schladí fasáda

Pripravte si domácu oázu pokoja vnútri i na záhrade ešte pred príchodom horúčav.

07.07.2022 12:00
fasada, rekonštrukcia, byt, farba Foto:
Ilustračné foto.
debata

Závesy, žalúzie alebo fólie zabránia prenikaniu UV žiarenia do interiéru, vetrajte vždy zavčas ráno a neskoro večer prievanom. Suché letné dni sú ideálne na opravy a úpravy, ktorých efekt sa prejaví na jeseň, a najmä v zime. Zateplenie či natieranie fasády síce vyžaduje čas i financie, no rozdiel pocítite hneď po dokončení. Cez obvodové múry neprenikne dovnútra horúčava a v zime sa teplo bude držať tam, kde má byť – vnútri.

šetrenie, smart domácnosť Čítajte viac Máte starší dom? Okrem zateplenia môžete žiadať o ďalšie príspevky a šetriť od strechy po digestor

Pri zatepľovaní je potrebné dbať na to, aby boli múry dokonale suché. Ich vlhnutie je pritom niekedy problematické aj pri novostavbách. Odstrániť nežiaducu vlhkosť z muriva môžete relatívne jednoducho systémom sanačných omietok. "Častou chybou býva nesprávna hrúbka izolačnej vrstvy, nedodržanie technologických postupov pri lepení izolačných dosiek a nesprávne kotvenie. Tieto zdanlivé maličkosti môžu zásadným spôsobom ovplyvniť celý výsledok,“ hovorí Branislav Augustín zo spoločnosti Sika Slovensko.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #horúčavy #dobré bývanie #fasáda