Urobte si doma dokonalý letný relax. Ako ho vytvoriť?

Horúce dni si môžete spríjemniť, ak si dáte záležať na zariadení terasy. Osvojte si tipy, s ktorými z nej urobíte skvelé miesto na oddych.

09.07.2022 08:00
relax, záhrada, terasa, hojdacie kreslo Foto:
Ilustračné foto.
debata

Či už na nej radi raňajkujete, čítate, alebo grilujete, nezabudnite na slnečník. Voľne stojaci môžete ľubovoľne premiestňovať, ďalšou možnosťou je taký, ktorý dáte do stredu stola na terase. Ak vám slnečník nestačí, môžete si pristaviť markízu. "Vyrábajú sa vo viacerých konštrukčných typoch – kazetové, kĺbové, puzdrové a balkónové, ale aj upínacie alebo s padacími ramenami. Nainštalujete ich jednoducho, stačí ich pripevniť k nosnej stene domu. Môžete si zvoliť aj spôsob ovládania, manuálny alebo elektrický,“ hovorí David Benda, odborník z oddelenia záhrady v projektových marketoch Hornbach.

Hojdacie kreslo aj bylinky

Príjemný dojem na terase vytvoríte kombinovaním a vrstvením farieb, materiálov a motívov, experimentovať môžete i so vzorovanými kobercami a s rôznymi rastlinami. Dbajte i na výber nábytku.

"Uvoľnený a štýlový vzhľad dodá terase závesné hojdacie kreslo. Pre dokonalé pohodlie ju doplňte mäkkými vankúšmi a dekou. Alternatívou k závesnému kreslu je hojdacia sieť, ktorú môžete upevniť do rohu terasy,“ radí D. Benda. Podľa odborníka patria na terasu jednoznačne aj rastliny. Do vysokých nádob môžete zasadiť kvety, okrasnú trávu, ale aj bylinky, prípadne si vysadiť minizáhony so zeleninou. Výborne budú vyzerať aj zvislé záhradky s mrežami na popínavé rastliny. Nechajte ich obrásť okrasným brečtanom alebo na ne zaveste kvetináče s kvetmi, papraďami či so sukulentmi.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #horúčavy #terasa #dobré bývanie