Chcete v budúcnosti lepšie bývať?

16.08.2022 00:00
pss, pr nepouzivat Foto:

Chcete v budúcnosti lepšie bývať? Myslite na to už teraz a začnite sporiť. Práve sporenie vám vytvorí potrebný finančný základ, ktorý vás dovedie k vysnívanému bývaniu.

Snívate o vlastnom dome či byte? Asi každý človek má v tomto smere pekné predstavy. Niekto sa vidí v malom domčeku so záhradkou, niekto v modernej novostavbe s bazénom, ďalší vo svojich snoch práve prestiera na večeru na terase pekného bytu s výhľadom. Kým však na tej terase naozaj prestriete, po prvýkrát si zaplávate v bazéne alebo vysadíte zeleninu a kvety v malom domčeku na dedine, musíte si naplánovať kroky, ktoré vám pomôžu tieto sny zhmotniť. Prvým krokom je otázka peňazí.

Financovanie nového bývania býva pomerne komplikované, odpoveď na to, ako to zrealizovať, ešte viac. Nie každý disponuje takým množstvom peňazí, aby vysnívaný byt či dom zaplatil z vlastného vrecka. Takisto sa nevypláca spoliehať sa na pomoc príbuzných, kamarátov alebo nečakané priaznivé okolnosti, ktoré vám pomôžu nehnuteľnosť zaplatiť.

odkaz
PSS baner, pr

Aby sen nezostal len snom

Nové bývanie zostáva pre nedostatok finančných prostriedkov pre mnohých ľudí naozaj len snom. Získať úver na bývanie už nie je také jednoduché, finančné inštitúcie totiž posudzujú žiadateľov o úver oveľa prísnejšie ako kedysi. Zostať im musí popri splácaní úverov aj väčšia finančná rezerva. Celková suma splátok úverov po odpočítaní životného minima môže dosiahnuť maximálne 60 % z príjmu žiadateľa. Prísnejšie pravidlá sa týkajú aj tých, ktorí plánujú kúpu nehnuteľnosti, ale nemajú žiadne vlastné peniaze. Získať môžu hypotéku vo výške 80 % z hodnoty nehnuteľnosti, ale zvyšnú sumu musia doplatiť sami. Odkiaľ však potrebné peniaze získať? Môžu skúsiť narýchlo šetriť, čo výrazne predĺži čas, kým sa dostanú k vysnívanému bývaniu, ale povedzme to na rovinu – potrebnú sumu zrejme ani nebudú schopní tak rýchlo našetriť.

pss, pr nepouzivat

Čo vám teda pomôže? Zodpovedná príprava a včasné sporenie, ktorým získate potrebné financie. Výhodou nasporených peňazí je najmä to, že záujemca potom napríklad často nemusí zakladať inú nehnuteľnosť, aby dokázal zaplatiť požadovanú cenu.

Niekoľkoročná príprava zabezpečí, aby nás v čase rozhodnutia, akú nehnuteľnosť kúpiť – a hlavne za čo, prekvapilo čo najmenej nepríjemných situácií. Aj preto je dobré nechať si poradiť od expertov na financovanie bývania.

Šetrenie aj pre deti

Vytvárať si finančný základ na kúpu vlastného bývania možno začať včasným sporením a v mnohých prípadoch sa už odporúča šetriť nielen sebe, ale aj svojim deťom, aby ste im čím skôr pomohli osamostatniť sa. Každý rodič totiž chce pomôcť deťom, uľahčiť im vstup do života a postaviť ich na vlastné nohy. Nie každý však má dostatok vlastných prostriedkov na to, aby to mohol urobiť. Pokiaľ chcete, aby tieto predstavy nezostali len peknou myšlienkou a želaním, musíte preto aj niečo urobiť. Zamýšľate sa, čo by to asi tak mohlo byť? Ideálne je vybrať si vhodný sporiaci produkt.

Napríklad môjDOMOV od PSS, Prvej stavebnej sporiteľne. Je to výhodná kombinácia pravidelného sporenia a stavebného úveru. Okrem iných výhod ponúka klientom aj flexibilitu. Nie je ničím výnimočným, že v živote môže človeka stretnúť aj nepríjemná udalosť – strata zamestnania či vážnejšie ochorenie. Práve v takýchto prípadoch klesne váš príjem a vy musíte začať riešiť, z čoho zaplatíte účty a splátky úverov a či vám vôbec vyjde na pravidelnú splátku sporenia. PSS, Prvá stavebná sporiteľňa, myslí aj na to, ak sa vaša finančná situácia nečakane zmení. môjDOMOV ponúka totiž aj možnosť prispôsobiť si podmienky sporenia, výšku mesačného vkladu sporenia alebo obdobie sporenia.

Okrem toho vám dokáže pomôcť aj v mnohých iných situáciách. Ak napríklad hľadáte výhodnú formu financovania kúpy alebo výstavby či modernizácie nehnuteľnosti, chcete si bezpečne sporiť, získať štátnu prémiu a tiež nárok na stavebný úver s výhodnou a garantovanou úrokovou sadzbou, potom je pre vás môjDOMOV tou správnou voľbou.

A ako na to?

Komunikácia je v PSS, Prvej stavebnej sporiteľni, bezproblémová a rýchla. Ak sa potrebujete poradiť o úveroch či sporení, najlepšie je obrátiť sa priamo na expertov na financovanie bývania z PSS, Prvej stavebnej sporiteľne. Spojíte sa s nimi veľmi jednoducho. Môžete navštíviť akékoľvek obchodné zastúpenie PSS, Prvej stavebnej sporiteľne. Takisto však môžete na jej webovej stránke www.pss.sk vyplniť a odoslať jednoduchý kontaktný formulár a v krátkom čase sa vám ozve obchodný zástupca PSS, Prvej stavebnej sporiteľne, s ktorým si dohodnete osobné stretnutie na mieste a v čase, ktorý vám najviac vyhovuje. Dozviete sa tak rýchlo všetky odpovede na svoje otázky.

Komu je určený môjDOMOV?

  • pre všetkých, ktorí sa nespoliehajú na náhody a svoje bývanie si dopredu plánujú,
  • pre tých, ktorým chýbajú potrebné finančné prostriedky na komplexné financovanie ich nového bývania,
  • pre tých, ktorí plánujú rekonštrukciu kúpeľne či kuchyne, ale napríklad aj nadstavbu či prístavbu svojho domu alebo ekologickú modernizáciu domu
  • pre tých, ktorí chcú uľahčiť svojim deťom vstup do života, postaviť ich na vlastné nohy a vytvoriť im základ na kúpu ich vlastného bývania v budúcnosti.
odkaz
PSS, baner, pr
chyba