Aké zvýhodnenie získate, ak si prenesiete úver z inej banky?

Pri refinancovaní hypotéky banky často odpúšťajú vstupný poplatok, či sľubujú nižší úrok.

19.08.2013 10:33
hypotéka, úver, stavebné sporenie Foto:
Ilustračné foto.
debata

Slovenská sporiteľňa

  • Od klientov, ktorí chcú refinancovať uver v inej banke, Slovenská sporiteľňa nepožaduje potvrdenie o príjme, v úverovom registri si banka preverí ich platobnú históriu, teda či predošlé úvery doteraz splácali. Zároveň akceptuje ich znalecký posudok, ak nie je starší ako 5 rokov. Existujúci klienti banky majú možnosť požiadať o prehodnotenie sadzby v čase refixácie. Vedia tak získať atraktívne výhody ako Lepšie úroky pre klientov, ktorí do banky poukazujú príjem a úver si aj poistia, možnosť každoročne splatiť úplne bez poplatku 10 % zostatku úveru.

VÚB banka

  • V prípade prenosu hypotekárneho úveru alebo úveru zabezpečeného nehnuteľnosťou z inej banky ponúka VÚB banka úrokovú sadzbu zníženú o 1 % oproti pôvodnej sadzbe pôvodnej banky. Výška úveru môže dosiahnuť 100 percent zostatku existujúcej hypotéky, banka ho ponúka bez poplatku za poskytnutie, akceptuje pôvodný znalecký posudok a nevyžaduje dokladovanie príjmu.

Tatra banka

  • Klienti pri refinančných úveroch automaticky získajú 100 % zľavu z poplatku za poskytnutie úveru pri fixácii úrokovej sadzby na tri a viac rokov.

UniCredit Bank

  • Už koncom januára banka začala ponúkať úvery na bývanie s nízkymi úrokovými sadzbami za predpokladu, že si klient poistí splátky úveru, pričom výška úrokovej sadzby je rovnaká pre všetkých klientov bez ohľadu na bonitu. Výhodou je, že klient nepotrebuje dodatočné prostriedky na poistenie úveru, ale banka mu poskytne prostriedky aj na poistenie splátok. Klient tak kúpi dva v jednom – poistenie schopnosti splácať úver zahrnuté v mesačnej splátke a istotu, že sa jej výška minimálne počas troch rokov nezmení. Klient, ktorý sa rozhodne pre poistenie schopnosti splácať úver, bude platiť mesačne menej v porovnaní s úverom bez poistenia.

ČSOB

  • Pri refinancovaní úveru z inej banky klient neplatí poplatok za spracovanie úveru a získa výhodnejšiu úrokovú sadzbu. Klient zároveň nemusí dokladovať svoj príjem, stačí čestné vyhlásenie.

Poštová banka

  • Pri prenesení hypotéky z inej banky do Poštovej banky ponúka klientom v rámci Praktickej hypotéky najnižšiu úrokovú sadzbu v rámci portfólia úverových produktov. Klienti Poštovej banky môžu získať úver veľmi jednoducho a rýchlo. Ak má klient pravidelný mesačný plat a úver splácal minimálne 6 mesiacov, nie je potrebné, aby dokladoval svoj príjem či súčasnú adresu. Navyše banka akceptuje aj pôvodný znalecký posudok, ak bol vypracovaný po roku 2003.

Prima banka

  • Už pri prvej návšteve pobočky môže klient podpísať zmluvu s garantovanou sadzbou 3,4 %. Stačí na to iba pôvodná úverová a záložná zmluva, prípadne aj starý znalecký posudok.

Sberbank

  • Výhodou je rovná sadzba a takisto možnosť získať zvýhodnenie v prípade zriadenia produktu môjÚCETdomov.

OTP Banka

  • Pri refinancovaní úveru podobne ako pri úveroch na bývanie OTP Banka neúčtuje poplatok za poskytnutie úveru. Klienti tak môžu bez poplatku získať finančné prostriedky na splatenie svojho pôvodného úveru, pričom úroková sadzba sa pohybuje vo výške od 3,39 % ročne.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #hypotéka #refinancovanie