Detské poistky uzatvárajú rodičia najmä pre bábätká

Ľudia zvyčajne uzatvárajú životné poistenie, keď majú obavy o svoje budúce zabezpečenie a najmä rodičia po narodení dieťaťa pociťujú potrebu chrániť ho a zabezpečiť ho.

15.04.2010 10:56
babatko, dieťa, rodičovský, rodina Foto:
Podľa štatistík poisťovne Allianz väčšinu poistiek, približne 70 percent, uzatvárajú deťom príbuzní do ich tretieho roku veku.
debata

Ako ďalej pokračovala vedúca oddelenia kampaní a podpory obchodu v Allianz – Slovenskej poisťovni Marianna Rybárová, vlani prišlo na Slovensku na svet viac ako 61 tis. detí, z ktorých približne 12 % má uzatvorené detské poistenie v Allianzi a záujem sa zvyšuje. „V posledných dňoch uzatvárame asi 60 poistiek denne,“ povedala Rybárová. Ako doplnil vedúci oddelenia vývoja produktov v životnom poistení Jaroslav Sith, z celej ročnej životnej produkcie má Allianz v portfóliu necelých 10 % detských poistiek.

Podľa štatistík poisťovne Allianz väčšinu poistiek, približne 70 %, uzatvárajú deťom príbuzní do ich tretieho roku veku. Detské kapitálové životné poistenie z rodičov uzatvárajú častejšie matky ako otcovia. No ako darček ho často volia aj starí rodičia, ktorí zároveň preferujú jednorazovú platbu poistného hneď na začiatku. Rodičia preferujú predovšetkým garanciu peňazí a zároveň sa chcú pripraviť na možnosť predčasného výberu.

Poisťovňa Kooperativa kladie v rámci životného poistenia veľký dôraz na kvalitné poistenie pre najmenších a zároveň aj pre ich rodičov. „Detským poistením sa tak zabezpečí dieťaťu finančná podpora pri osamostatnení sa v budúcnosti,“ uviedla Kooperativa. Detské poistenia pritom tvoria v poisťovni približne 28 % z celkovej životnej produkcie.

Najčastejšie uzatvárajú klienti Kooperativy životné poistenie pre svoje dieťa v prvých týždňoch po narodení nového člena rodiny. Druhým najčastejším prípadom je situácia, keď rodičia už majú jedno alebo viac detí a všetky poistia uzatvoria súčasne až pri narodení ďalšieho dieťaťa.

Generali Slovensko poisťovňa považuje detské poistenie v rámci životného poistenia taktiež za dôležité. „Deti nie sú len naši budúci klienti, ako sa na to pozerajú mnohé firmy z pohľadu obchodu. Ale z pohľadu rodiča predstavujú deti pre nás to najcennejšie, čo máme,“ uviedli zástupcovia poisťovne Generali. Rodičia chcú zodpovedne zabezpečiť svoje deti v prípade neočakávaných životných situácii.

Približne 10 % produkcie poisťovne Generali tvoria špeciálne poistenia pre deti, okrem toho je možnosť pripoistenia detí aj v poistení dospelých alebo v rodinnom úrazovom poistení. Rodičia alebo starí rodičia väčšinou poisťujú deti už krátko po narodení, prípadne ešte pred tým, ako začnú chodiť do školy. „Priemerný vek poisťovaných detí je okolo štyroch rokov,“ dodala poisťovňa Generali.

debata chyba