Stavebné sporiteľne núkajú deťom výhody

Všetky tri stavebné sporiteľne majú v ponuke špeciálny produkt pre deti. V porovnaní s klasickým sporením je detské väčšinou výhodnejšie.

07.04.2011 09:37
otec, dieťa, rodina Foto:
Ilustračné foto
debata

Prvá stavebná sporiteľňa: Junior extra

Je určené deťom a mladým do 18 rokov. Okrem štátnej prémie získajú aj úrok vo výške 2 %.

Ponúka k detskému sporeniu zadarmo takzvanú extra istotu pre prípad úmrtia zákonného zástupcu dieťaťa, ktorý je uvedený v zmluve. Sporiteľňa sa ňou zaväzuje pokračovať v sporení až do nasporenia polovice cieľovej sumy, maximálne do výšky 10–tisíc €.

Ak rodičia uzatvoria zmluvu na základe kupónu, ktorý získajú v predajni DM – drogerie market, neplatia poplatok za jej uzatvorenie, ktorý je štandardne vo výške jedného percenta z cieľovej sumy. Ročný poplatok za vedenie účtu je 18 €.

ČSOB stavebná sporiteľňa: Profit Kľúčik

K štátnej prémii získajú sporitelia od stavebnej sporiteľne ďalší dvojpercentný úrok.

Ak je sporenie súčasťou balíka Sloník, jeho založenie je bezplatné. V ostatných prípadoch je výška poplatku 33,16 €.

Poplatok za správu účtu je vo výške 16 € za rok.

Wüstenrot stavebná sporiteľňa: Krôčik

K štátnej prémii dáva ďalší úrok vo výške 2 %.

Ponúka k detskému sporeniu zadarmo balík poistenia s úrazovým poistením vo výške 3 500 € a s poistením zákonného zástupcu dieťaťa pre prípad úmrtia. Podmienkou je uzatvorenie zmluvy s cieľovou sumou minimálne vo výške 3 600 € a pravidelné mesačné vklady aspoň 20 € alebo ročný vklad 200 €.

Keďže ponúka takzvané rodinné sporenie, môže rodič využiť to, že ako osoba figurujúca na zmluve svojho dieťaťa si tiež môže uplatniť nárok na štátnu prémiu.

Poplatok za uzavretie zmluvy je jedno percento z cieľovej sumy. Za vedenie účtu si sporiteľňa pýta ročný poplatok 14,90 €.

debata chyba