Stavebné sporiteľne pridávajú k sporeniu aj poistenie

Detské stavebné sporenie ponúka bonusy navyše.

20.06.2014 11:40
hypotéka, stavebné, sporenie, prenájom Foto:
Ilustračné foto.
debata

Prvá stavebná sporiteľňa

  • V ponuke Prvej stavebnej sporiteľne je produkt Junior extra. Ide o detské stavebné sporenie. Zmluvu v tomto prípade uzatvára zákonný zástupca dieťaťa (napr. rodič, starý rodič – ak dieťa rodičov nemá a pod.). Uzatvorenie zmluvy o detskom stavebnom sporení ponúkame v tomto roku úplne bezplatne. Podmienkou je, aby rodičia uzatvorili zmluvu do troch mesiacov od narodenia dieťaťa. V prípade, že to nestihnú do troch mesiacov od narodenia, majú zákonní zástupcovia možnosť uzatvoriť zmluvu o stavebnom sporení v novej tarife Junior extra. Tá je za zvýhodnený poplatok iba 20 eur bez ohľadu na výšku cieľovej sumy. Úrok na vklady je v tomto prípade 1,75 % ročne. Rodičia majú možnosť uzatvoriť zmluvu aj v štandardnej tarife. Uzatvorenie zmluvy v tomto prípade ponúkame za poplatok 0,9 % z cieľovej sumy. Vklady na týchto zmluvách sú úročené 2 % ročne.
  • Sporiteľňa aj v detskom sporení garantuje nemenný úrok počas celého obdobia sporenia, štátnu prémiu (v tomto roku 8,5 % z ročných vkladov, maximálne 66,39 eura), výhodné zhodnotenie vkladov až 4,73 % pri tarifách s 2–percentným úročením vkladov ročne a 4,49 % pri úroku 1,75 % ročne. Výhodou je aj možnosť získať stavebný úver s nemennou úrokovou sadzbou počas celého obdobia splácania.
  • Sporenie Junior extra ponúka aj bezplatnú poistku vo forme Extra istoty. Ak by sa v rodine čokoľvek stalo a jeden, resp. obaja rodičia by zomreli, PSS dosporí dieťaťu do polovice cieľovej sumy, maximálne do 10–tisíc eur.

ČSOB stavebná sporiteľňa

  • Ak je stavebné sporenie Profi t Kľúčik uzatvorené v rámci Detského balíka Sloník (spolu s detským bežným účtom Sloník), získa ho rodič pre svoje dieťa bez poplatku za uzatvorenie zmluvy. Okrem iného je jeho výhodou atraktívne úročenie 2 % ročne s možnosťou získania štátnej prémie 8,5 % pre rok 2014 (maximálne vo výške 66,39 eura).

Wüstenrot stavebná sporiteľňa

  • Detské sporenie Krôčik poskytuje nadštandardné zhodnotenie vkladov bez rizika. Wüstenrot úročí vklady až 2 % ročne (počas 6 rokov od uzatvorenia zmluvy) a k tomu je možné získať štátnu prémiu vo výške 8,5 % z ročných vkladov, maximálne 66,39 eura na sporiteľa.
  • Pridanou hodnotou detského sporenia je dvojaká poistná ochrana dieťaťa, ktorú Wüstenrot poskytuje zadarmo a platí počas trvania zmluvy, maximálne do 18. roku dieťaťa. Ide o poistenie trvalých následkov úrazu (až do výšky 3 500 eur) a poistenie zákonného zástupcu pre prípad smrti (s dosporením pre dieťa). Štandardne má zmluva o stavebnom sporení 6–ročné trvanie. Takýchto cyklov je možné s detským sporením Krôčik absolvovať aj viac. Rodičia tak získajú zadarmo poistnú ochranu dieťaťa od jeho narodenia až do dospelosti a pritom mu sporia. Bonusom detského sporenia v porovnaní so sporením pre dospelých je okrem bezplatného poistenia aj polovičný poplatok za vedenie účtu (6 eur ročne). Sporiť možno pravidelne i nepravidelne.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #stavebné sporenie #sporenie pre deti