Za čo všetko môžete dostať v poisťovni zľavu

Poisťovne núkajú okrem bonusu za bezškodový priebeh pri povinnom zmluvnom poistení aj ďalšie zľavy.

06.11.2014 10:17
akcie, investovanie, investor, zmluva, poistenie Foto:
Ilustračné foto.
debata (2)

Allianz – Slovenská poisťovňa

Klientom, ktorí si chcú uzatvoriť poistenie, poskytuje obchodnú zľavu. Čím je vodič skúsenejší, tým je poistenie lacnejšie, čo je priamo zohľadnené v sadzobníku.

Poisťovňa Astra

Ponúka zľavu na nové vozidlo. Zľava je udelená automaticky podľa dátumu prvej evidencie (roku výroby) a je poskytnutá vo výške 10 %.

AXA

Klientom ponúka rôzne zľavy na PZP. Okrem vstupnej zľavy 50 % a 10 % individuálnej obchodnej zľavy pre fyzické osoby nad 30 rokov a firmy je možnosť uznať 10 % zľavu za ročnú platbu pre všetkých klientov, prípadne individuálnu ECO Auto zľavu 15 % pre klientov nad 30 rokov a živnostníkov, ak sú emisie CO2 do 150 g/km alebo ak je spotreba benzínu do 6,42 l /100 km, resp. nafty do 5,59 l /100 km. Poskytujú aj ďalšie možnosti zliav pre klientov – zľava za viac produktov 5 % (ak má klient v AXA uzatvorených viac zmlúv: životné poistenie, DDS alebo ďalšie motorové vozidlo, nehnuteľnosť alebo domácnosť, prípadne uzatvorené PZP aj Kasko poistenie na jednej zmluve). Poskytujú aj vernostnú zľavu 5 %, ak klient predáva vozidlo poistené v AXA a nové vozidlo si opäť poistí v tejto poisťovni.

Kooperativa

Ponúka zľavy za viac poistení a obchodné zľavy, zľavu za ročný spôsob platenia vo výške 3 %, zľavu z ročného poistného pre držiteľov motorových vozidiel nad 70 rokov – až 50 %. Klientom s preukazom ŤZP poskytuje zľavu vo výške 50 %. Pri uzatvorení PZP získava klient zľavy aj na ďalšie produkty poisťovne.

Union poisťovňa

Motoristi môžu získať zľavu za viac poistení v Union poisťovni, resp. zľavu za to, že sú klientmi sesterskej zdravotnej poisťovne Union vo výške 5 %, okrem toho môžu klienti dostať 15 % obchodnú zľavu.

Generali

Klienti môžu získať zľavu 5 % na PZP pri súčasnom uzavretí havarijného poistenia. Zľava za ročnú platbu poistného pri PZP je vo výške 10 %. Na vozidlá staršie ako 12 rokov je zľava 10 %. Do 31. 1. 2015 ponúka poisťovňa akciu PZP Plus s jedným vybraným havarijným rizikom zdarma (zrážka so zverou alebo výtlk, alebo úraz dopravovaných osôb) a s nadštandardnými limitmi krytia (6 miliónov eur pri škodách na zdraví a 6 miliónov eur pri škodách na majetku) v základnej cene.

ČSOB poisťovňa

Vodiči môžu získať zľavu za dieťa až do výšky 30 %, všetci klienti ČSOB Finančnej skupiny majú 5 % zľavu z povinného zmluvného poistenia, ročnú platbu poistného navyše zvýhodňuje ČSOB 5 % zľavou.

Genertel

Pri PZP získavajú výhodu klienti napríklad aj za zvolenú formu komunikácie, keď elektronická komunikácia je cenovo výhodnejšia ako papierová. Najväčšie ťažisko bonusov je postavené na rizikovom profile, ale poisťovňa tiež odmeňuje verných zľavou za iné, už predtým dohodnuté poistenia v poisťovni. Napríklad klient získa zľavu na povinné poistenie, ak má už dohodnuté havarijné poistenie a podobne.

Komunálna poisťovňa

Bonusy pri povinnom zmluvnom poistení: za ročný spôsob platby 3 %, za viac poistení pre nových i kmeňových klientov 5 až 35 %, obchodno-akvizičná zľava pre nových i kmeňových klientov 20 až 50 %, produktové zľavy (týkajú sa dôchodcov/ŤZP, historických vozidiel) – vo výške 20 %.

Groupama Garancia

Motoristom ponúka zľavu pre rodičov detí do 15 rokov vo výške 10 %, zľavu 10 % pre klientov, ktorí majú v tejto poisťovni uzatvorené aj iné poistenie, 5 % zľavu v prípade, ak disponujete účtom v OTP Banke Slovensko, zľavu 5 % pri ročnom platení poistného. Ak bývate v menšom meste alebo na vidieku, máte nárok na ďalšiu zľavu do výšky 25 %.

Wüstenrot poisťovňa

Klient, ktorý už má nejakú platnú zmluvu vo Wüstenrot poisťovni alebo vo Wüstenrot stavebnej sporiteľni, má nárok na vernostnú zľavu vo výške 10 %. Zľavu vo výške 10 % môžu teraz získať aj noví klienti, ktorí si pri uzavretí PZP dojednajú aj niektoré z pripoistení: úrazové (tri varianty), právnej ochrany alebo skiel. Ak má klient (spolu v poisťovni alebo stavebnej sporiteľni) dve až tri zmluvy, má nárok na 15 % zľavu a v prípade, že má 4 a viac zmlúv, môže získať až 20 % zľavu.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #povinné zmluvné poistenie