Kartami platíme na internete najmä za hazard

Slováci v tomto roku najviac míňali kartami Visa na internetové hazardné hry, a to 57,5 milióna eur. Nasledovali platby za služby leteckých spoločností s celkovou hodnotou spotreby 26,3 milióna eur, či za služby cestovných kancelárií v sume 14 milióna eur.

28.11.2014 13:42
internet, banking, eshop, nákup, online, počítač Foto:
Ilustračné foto.
debata

Celkovo sa platobné transakcie v elektronickom obchode zvýšili takmer o 38 %. To podľa regionálneho manažéra Visa Europe pre SR a ČR Marcela Gajdoša robí zo Slovenska jeden z najrýchlejšie rastúcich trhov Visa Europe v tomto segmente.

Slováci väčšinu svojich on-line platieb posielajú podľa spoločnosti Visa zahraničným obchodníkom. Len 18 % predstavuje podiel slovenského elektronického obchodu na celkovej spotrebe Slovákov na internete prostredníctvom Visa kariet. Až 76 % všetkých výdavkov Slovákov na kartách Visa pripadá na elektronické obchody na iných európskych trhoch. A 6 % výdavkov je uskutočnených v iných ako európskych elektronických obchodoch.

Ako povedal Gajdoš, záujem spotrebiteľov o nákupy cez internet každým rokom rastie. Tento trend podľa neho úzko súvisí aj s dynamickým nástupom jednoduchých a bezpečných platieb, ktoré Visa Europe v spolupráci so svojimi členskými bankami ponúka spotrebiteľom. „Spotrebitelia by mali sledovať najmä dôveryhodnosť a bezpečnosť svojich finančných transakcií,“ dodal Gajdoš.

Visa Europe je asociácia pôsobiaca v oblasti platobných technológií a elektronických platieb vlastnená a prevádzkovaná členskými bankami a inými poskytovateľmi platobných služieb z 37 krajín Európy. V Európe je v súčasnosti 550 milióna kariet Visa. Od roku 2004 je asociácia Visa Europe nezávislá od organizácie Visa Inc. a začlenená do UK s exkluzívnou, nezrušiteľnou a trvalou prevádzkovou licenciou v rámci Európy.

debata chyba
Viac na túto tému: #Visa #platba kartou