Malý Miško rád číta o poisťovniach, nazrie do ich zákulisia

Najmladší čitateľ Pravdy, päťročný Miško Haraj z obce Štvrtok pri Trenčíne, si z článkov v denníku najradšej vyberá tie o poisťovniach a bankách. Príbeh o šikovnom chlapčekovi, ktorý si rád prečíta čosi nové zo sveta poisťovní, ohúril aj samotné inštitúcie. Po prečítaní si jeho príbehu, ktorý denník Pravda zverejnil pred pár dňami, sa dve najväčšie poisťovne rozhodli, že Miškovi pomôžu.

01.12.2014 12:26
Miško Haraj Foto:
Mladému čitateľovi Pravdy so záujmom o poisťovníctvo sa bude venovať aj Regina Ovesny-Straka z Kooperativy.
debata (2)

Poisťovne prisľúbili nielen kopu zaujímavých darčekov či parádny deň priamo v poisťovni, ale malému čitateľovi a jeho rodičom pomôžu aj finančne. Darčeky čakajú na Miška aj v denníku Pravda. Malý Miško Haraj sa totiž narodil s rázštepom chrbtice a nemôže chodiť.

"Pre Miška sme pripravili audienciu, prijatie u našej podpredsedníčky predstavenstva Reginy Ovesny-Straka a takisto exkurziu v našej poisťovni. Pani Ovesny-Straka sa určite veľmi rada bude malému čitateľovi so záujmom o bankovníctvo a poisťovníctvo venovať. Napokon, určite sa s ním veľmi rada podelí o svoje profesionálne skúsenosti,“ vraví Juraj Soviar z poisťovne Kooperativa. Miško do zákulisia poisťovne nahliadne v januári a Pravda bude prirodzene pri tom. Finančnú pomoc rodine zase prisľúbila Nadácia Allianz. "Radi by sme takisto Miškovi poslali nejaké darčeky, detské knihy alebo predmety s logom, keďže nás zaujalo, že sa mu páčia logá,“ hovorí Artur Šturmankin z poisťovne Allianz.

Miško sa naposledy s reportérom denníka Pravda lúčil s tým, že si chce v denníku prečítať viac o poisťovniach. „Mňa zaujímajú poisťovne, to ma zaujíma, poisťovne. Budú na budúci týždeň poisťovne? Dáte v Pravde poisťovne?“ vypytoval sa na rozlúčku. Rodina nečakala, že jeho želanie bude mať ohlas v podobe článku, kde sú spomínané nielen poisťovne, ale aj samotný veľký malý bojovník.

Otec malého čitateľa Dávid Haraj je príjemne prekvapený z aktivity poisťovní a je im za to vďačný. V príbehu, ktorý Pravda zverejnila prednedávnom, sme písali, že prvé, čo v denníku chlapec hľadá, sú poisťovne a banky. Hneď zbadá, keď je tam logo alebo názov niektorej finančnej inštitúcie. Jeho rodičia netušia, prečo ho zaujala práve táto oblasť. Jeho babka síce kedysi pracovala v banke, ale rodičia sú ďaleko od finančníctva, mama je drevárska inžinierka, otec lesnícky inžinier. Päťročný chlapček sa zaujíma najmä o názvy a logá týchto inštitúcií. "Nechce ani rozprávky, ale banky a poisťovne. Niekto má na dobrú noc Mášu a medveďa, my poisťovne a banky. Zaujíma ho aj zahraničie, hlavné mestá. Pozná metropoly mnohých krajín,“ hovorila vtedy o svojom šikovnom synovi jeho mama Lucia Harajová.

Okrem toho, že sa naučil sám plynule čítať, z rukáva sype hlavné mestá takých krajín ako Mozambik, Peru či Somálsko, ale aj Ruska, Veľkej Británie a iných európskych štátov. Síce pre rázštep chrbtice nemôže chodiť, jeho rodičia stále veria, že sa mu polepší. Prvé prognózy boli totiž také, že sa ani nepostaví, ani neposadí. No zlepšuje sa to a dnes sa posadí, štvornožkuje a pomaličky to ide dopredu.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Allianz #Kooperativa