Do banky sa už prihlásite aj pomocou odtlačku prsta

Namiesto zadávania kódu do internet bankingu v mobilnom telefóne môžu klienti UniCredit Bank využiť po novom aj odtlačok prsta. Novinka je dostupná pre vybrané telefóny značky Apple a Samsung.

25.05.2015 11:13
odtlačok, mobil, odtlačok prsta Foto:
Ilustračné foto.
debata (4)

„Jedinečnosť odtlačku prsta umožní klientom vstup do aplikácií Smart Banking a Smart kľúč a zároveň im ušetrí čas pri prihlásení,“ povedal riaditeľ Multi-Channel Banking v UniCredit Bank Carmelo Minardi. UniCredit túto novinku prináša ako prvá banka na Slovensku. Využiť ju môžu majitelia mobilných telefónov iPhone 5S, 6 a 6 Plus s operačným systémom iOS verzie 8.1.1 a vyšších verzií.

Zo smartfónov, ktoré fungujú na operačnom systéme Android sú zatiaľ podporované len telefóny značky Samsung. Ide o tie telefóny, ktoré majú integrovanú čítačku odtlačkov. UniCredit plánuje rozšíriť podporu aj o telefóny a tablety iných výrobcov. Závisieť to bude od toho, či telefón ponúka danú funkciu a aj od dôveryhodnosti daného výrobcu.

Mobilná aplikácia využíva odtlačok prsta, ktorý má používateľ uložený vo svojom telefóne. To znamená, že odtlačok sa neukladá ani neposiela do banky, ale overenie klienta vykoná aplikácia priamo v smartfóne. Klienti si tak nemusia báť, že by sa ich odtlačok prsta dostal do nepovolaných rúk.

Aplikácia Smart banking umožňuje klientom využívať najbežnejšie funkcionality internet bankingu ako je prehľad účtov, kariet, vkladov a úverov či možnosť zadávania tuzemských platieb. Aplikácia Smart kľúč zase slúži na generovanie kódov na prihlásenie alebo potvrdenie platieb v internetovom bankovníctve.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #internet banking #UniCredit Bank