Porovnávače poistiek nájdu motoristom rozličné ceny

Ceny povinného zmluvného poistenia sú pre každého majiteľa veľkou neznámou. Rozpätie cien medzi poisťovňami môže dosiahnuť aj viac ako 100 %.

11.11.2015 11:30
pzp, poistenie, povinné zmluvné poistenie Foto:
Ilustračné foto.
debata (5)

Nájsť tú správnu poisťovňu stojí čas, ten dokážu ušetriť portály porovnávajúce ceny poistenia. Avšak aj tu sú rozdiely. Až by sa zdalo, že je potrebné porovnanie porovnaní.

Všetky portály nespolupracujú so všetkými poisťovňami. Zistiť sa to dá podľa otázok, ktoré portál kladie pri stanovovaní ceny PZP. Čím viac otázok a otázok zameraných na už využívané poistenia, tým väčší počet spolupracujúcich poisťovní.

Ďalší rozdiel je v rozsahu ponuky od jednej poisťovne. Niektoré portály ponúkajú iba jeden typ PZP od jednej poisťovne, iné naopak, v ponuke majú niekoľko PZP od jednej poisťovne líšiace sa v poistných sumách. Porovnanie cien portálov však sťažuje fakt, že portály nie vždy uvádzajú plný názov produktu.

Z porovnania štyroch portálov sa ukázalo, že rozdiely v cenách jedného typu poistenia existujú. Z trinástich produktov mali štyri odlišnú cenu. Rozdiel v jednom prípade bol až 50 eur.

Uzavrieť poistenie môže klient nielen cez porovnávací portál, ale aj priamo v poisťovni. Na portáloch sa stretne s tým, že bude zadávať viac parametrov. Je to preto, že každá poisťovňa potrebuje iné parametre na stanovenie ceny. Dotazníky na portáloch zastrešujú otázky viacerých poisťovní.

Autor je analytik portálu Finančnáhitpa­ráda.sk

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #povinné zmluvné poistenie