Generali núka výhody starším klientom. Nie všetky sú zadarmo

Poisťovne neustále menia svoje produkty. V životnom poistení pridávajú nové poistenia a tak klient, ktorý má staršiu zmluvu a chce získať niečo lepšie, musí väčšinou uzatvoriť novú poistku.

19.04.2018 10:56
nemocenské, nemocenská, dávka, peniaze,... Foto:
Ilustračné foto.
debata (3)

„V prípade životného poistenia, ktoré uzatvára klient na niekoľko rokov dopredu, je náročné nastaviť zmluvu tak, aby odzrkadľovala aktuálne dianie,“ povedala vrchná riaditeľka Úseku personálneho poistenia v Generali Alexandra Pavlovičová. Poisťovňa Generali preto aj klientom so staršími zmluvami životného poistenia ponúkne rovnaké výhody a krytie, ako majú noví klienti vstupujúci do poistenia teraz.

Poisťovňa to urobí v dvoch krokoch. Viac výhod poskytne vďaka verejnému prísľubu a zároveň klietnom poskytne možnosť takzvanej aktualizácie poistenia na maximum. Vďaka verejnému prísľubu poisťovňa poskytne výhody bez akýchkoľvek doplatkov všetkým klientom. Aktualizácia poistenia však už môže mať vplyv na cenu.

Verejným prísľubom dáva poisťovňa klientom tieto výhody:

  • rozšírenie krytia rizika úrazu aj smrti v prípadoch, ktoré predtým neboli kryté,
  • zrušenie časového obmedzenia poistného plnenia pri hospitalizácii v dôsledku tehotenstva a pôrodu,
  • poskytnutie plnenia v prípade invalidity nad 70 % aj v dôsledku duševnej choroby a poruchy správania,
  • vylepšenie definície 22 závažných ochorení.

Klienti zároveň môžu požiadať o aktualizáciu na maximum. Tieto zmeny však môžu mať vplyv aj výšku poistného. Požiadať možno o tieto zmeny v poistke:

  • Zmena pôvodného rizika na najnovšiu verziu je možná za zvýhodnených podmienok, čakacia doba či posúdenie zdravotného stavu sa vzťahujú len na nové krytia.
  • Možnosť rozšíriť krytie o tri nové diagnózy závažných ochorení – rakovinu in situ, angioplastiku a non-Q infarkt myokardu.
  • Možnosť vyššieho plnenia pri trvalých následkoch úrazu vylepšením progresie.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #životné poistenie #Generali