Aké znamenie najviac nakupuje na splátky a ktoré si najviac požičiava?

Keď sa narodíte v nejakom znamení, do určitej miery to môže vplývať na vašu osobnosť, trebárs na niektoré povahové či charakterové črty. Má príslušnosť k nejakému znameniu zverokruhu vplyv aj na správanie sa ľudí v oblasti financií?

21.03.2019 08:00
nakupovanie, internet Foto:
Ilustračná snímka.
debata
Vyhodnotenie spotrebiteľského správania sa Slovákov prinieslo zaujímavé zistenia. Hovorí sa že napríklad Barani sú tvrdohlaví, Kozorožci prospechárski, ľudia narodení v znamení Váh sú nerozhodní a Blíženci pre zmenu radi nadväzujú nové kontakty. Tovar na splátky kupujú najčastejšie ľudia narodení v znamení Barana, na druhej strane, najmenej často takto nakupujú Škorpióni. Za posledných päť rokov na spotrebný úver najviac Slováci nakupovali mobilné telefóny, pričom suverénne najviac si ich brali Kozorožci. V prípade televízorov zase dominovali Vodnári, pri práčkach Barani, pri notebookoch Blíženci. Po hotovostných úveroch najčastejšie siahajú ľudia v znamení Raka. Je ich až o 40 percent viac ako Strelcov, ktorí si požičiavajú hotovosť najmenej. Vyplýva to z údajov spoločnosti Home Credit.

Škorpióni nakupujú na splátky najmenej

Ukázalo sa, že spotrebný úver, teda v konečnom dôsledku nejaký tovar kúpený na splátky, si brali najčastejšie Barani, druhí v poradí boli Blíženci a tretí sa umiestnili Raci. Na druhej strane rebríčka sú Škorpióni, ktorí na splátky nakupujú najmenej. Najvyššie spotrebné úvery si brali Slováci narodení v znamení Rýb, a to v priemere 640 eur, najnižšie Barani.

Mobil na úver – najčastejšia voľba Kozorožca

Údaje za posledných päť rokov svedčia o tom, že Slováci si na splátky suverénne najčastejšie kupovali mobilné telefóny, ktoré si v najväčšej miere takto zaobstarali Kozorožci. Domáce doplnky ako koberce či svietidlá zase najčastejšie nakupovali Blíženci, práčky a nábytok Barani, televízory Vodnári, notebooky opäť Blíženci a klimatizácie pre zmenu Panny.

Raci si najčastejšie požičiavajú hotovosť

Vyzerá to tak, že ľudia v znamení Raka potrebujú mať vo väčšej miere, ako ostatné znamenia, peniaze v hotovosti. Peniaze na ruku si totiž berú najčastejšie Raci, ktorí dominujú v prípade hotovostných úverov pred Býkmi a Blížencami. Najmenej si hotovostné úvery berú Strelci, pričom ich je až o 40 percent menej ako Rakov. V priemere najvyššie sumy hotovostných úverov sú u Škorpiónov, je to na úrovni 5700 eur.

Najviac zvedaví sú Barani

Podľa štatistík spoločnosti Home Credit to vychádza, že najzvedavejší alebo možno aj najmenej chápaví sú Barani, ktorí najčastejšie volajú na klientské centrá s najrôznejšími otázkami a požiadavkami. Najmenej sa s dotazmi na operátorov obracajú Škorpióni.

debata chyba
Viac na túto tému: #úver #znamenie #splátky