Aké poistenie na dovolenku potrebuje dochodkyňa?

65-ročná dôchodkyňa chce stráviť 10 dní v Chorvátsku. Aké poistenie je pre ňu vhodné?

25.07.2019 07:00
pracujúci, dôchodca, dôchodok Foto:
Ilustračné foto.
debata
====== Poisťovňa Allianz ======

Poistenie liečebných nákladov – 11,02 eura. V prípade, ak si klient objedná fixný balík zahŕňajúci poistenie úrazu, batožiny, zodpovednosti za škodu a poistenie doplnkových asistenčných služieb, zaplatí 16,15 eura.

Poisťovňa Kooperatíva

GLOBAL – poistenie pre dôchodkyňu na 10 dní je v cene 20 eur.

Komunálna poisťovňa

Cena za poistenie – 22,05 eura. Uvedená cena zahŕňa poistenie liečebných nákladov, úrazové poistenie, poistenie zodpovednosti za škodu, poistenie batožiny a asistenčné služby. Ide o kombináciu poistení, ktorú odporúča ako základ pre cesty do zahraničia. Pre náročnejších klientov ponúka širší rozsah poistenia, napr. poistenie storna zájazdu, predčasného návratu alebo poistenie pre prípad nepojazdného vozidla.

Poisťovňa Union

Pre klientku by odporučili dojednať Individuálne cestovné poistenie – územná platnosť: Európa – riziková skupina: Turista. Štandardne odporúča dojednať rozsah poistenia: poistenie liečebných nákladov v zahraničí (obsahujú asistenčné služby v zahraničí), poistenie nákladov na technickú pomoc v zahraničí pri záchrannej akcii, poistenie batožiny, poistenie všeobecnej zodpovednosti za škodu, úrazové poistenie.

Poisťovňa Generali

Odporúča balíček Komfort, ktorý kryje všetky najčastejšie sa vyskytujúce riziká, ako je poistenie liečebných nákladov, poistenie pátrania a záchrany, zodpovednosti za škodu, úrazové poistenie a poistenie batožiny. Ak klientka nemá celoročne poistenú domácnosť, pri uzatváraní cestovného poistenia by jej odporučili uzatvoriť si aj poistenie opustenej domácnosti. Vďaka nemu si môže užiť pokojnú dovolenku, pretože vybavenie domácnosti má poistené proti vlámaniu, pre prípad živelnej pohromy, proti požiaru či vandalizmu. Zabezpečí si tak napríklad aj to, že ak vypadne počas jej pobytu na dovolenke elektrina vinou jej dodávateľa, potraviny, ktoré sa tak v chladničke či mrazničke pokazia, jej uhradí poisťovňa. Cena pre modelovú situáciu: 42,01 eura (v sume je zarátané aj Pripoistenie opustenej domácnosti: 2,20 eura/deň).

Poisťovňa Groupama

Pre cestujúcich, ktorí na dopravu do Chorvátska využijú napríklad autobusovú dopravu, cestu vlakom alebo lietadlom, odporúča balík Štandard za 9,32 eura na 10 dní, ktorý spoľahlivo pokryje bežné neočakávané situácie. Klienti majú poistenú aj batožinu, osobné a cestovné doklady, vrátane optických a elektronických prístrojov.

ČSOB Poisťovňa

Nastavenie parametrov a výber toho najvhodnejšieho poistenia sa odvíja do veľkej miery od toho, ako často klient počas roka cestuje a do ktorých krajín. Teda či spomínaná dovolenka je jedinou cestou do zahraničia počas roka a klientovi stačí krátkodobé cestovné poistenie alebo je pre neho výhodnejšie uzatvoriť celoročné poistenie Tiež od toho, či a aký balík služieb banky využíva, pretože napríklad, ak má balík služieb Extra Pohoda, cestovné poistenie k platobnej karte vo variante Standard na celý rok je v ňom už zahrnuté. Klient zaň teda neplatí nič navyše. A samozrejme, výber poistenia závisí aj od toho, čomu sa bude klient na dovolenke venovať, či cestuje letecky alebo autom a rozhodne sa pre pripoistenie pre prípad nepojazdného vozidla, či sa rozhodne poistiť si zodpovednosť za škodu, batožinu podobne. Ak si vyberie základný balík poistného krytia, tak poistenie vyjde na 12,40, ak optimálny, tak zaplatí 17,90, ak prémiový, tak poistenie vyjde na 25,90 eura.

debata chyba
Viac na túto tému: #leto #dovolenka #poistenie #cestovné poistenie