Ako možno ušetriť na bankovom účte?

Bežný účet má v priemere 8 z 10 Slovákov. Jeho správnym výberom a používaním mobilnej aplikácie môžu výrazne ušetriť na poplatkoch.

01.10.2019 09:13
počítač, banka, financie, účet, peniaze, práca,... Foto:
K väčšine poplatkov spojených s účtom existuje lacnejšia alebo úplne bezplatná alternatíva v elektronickom bankovníctve.
debata (3)

Bežný účet, najčastejšie v kombinácií s balíkom služieb, je už samozrejmosťou. Podľa štúdie spoločnosti Kantar Slovakia (na vzorke 2094 respondentov vo veku 16 až 65 rokov) ho využíva 79 % Slovákov.

Jeho využívanie stúpa priamo úmerne s vekom. Zatiaľ čo medzi mladými do 24 rokov ho má 68 % opýtaných, v prípade ľudí od 50 do 65 rokov je to až 84 %. Z údajov ČSOB tiež vyplýva, že viac ako 98 % klientov má k bežnému účtu zriadený aj balík služieb. Dokonca už polovica z nich aktívne využíva aj mobilné bankovníctvo. Noví klienti si môžu teraz vyskúšať mobilnú aplikáciu spolu s balíkom služieb na rok úplne bez poplatku.

K väčšine poplatkov spojených so správou osobných financií dnes existuje lacnejšia alebo úplne bezplatná alternatíva v elektronickom bankovníctve. Realizácia úkonov v pobočkách je totiž nákladnejšia a náročnejšia časovo, technicky a aj z pohľadu nevyhnutnej bezpečnosti.

Vďaka mobilnej aplikácii tak klienti nešetria len svoj čas. Typickým príkladom sú prevodné príkazy v eurách, ktoré môžu klienti realizovať cez aplikáciu z pohodlia domova, bez poplatku a v neobmedzenom počte. Alebo klientmi veľmi využívaná možnosť zmeniť alebo úplne zrušiť trvalý príkaz alebo SEPA inkaso v aplikácii bez poplatku.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #účet #poplatky #bankový účet