Koronavírus a naše úspory: Žiadna panika. Pokojne investujte, dokonca zvýšte vklady

Pondelkový čierny deň na Wall Street a rekordné prepady akcií pre hrozbu následkov koronavírusu vyplašili investrorov aj sporiteľov. Ako sa správať? Zastaviť sporenie či investovať viac a čo určite neurobiť?

11.03.2020 06:00
debata (53)

Wall Street sa v utorok výrazne zotavila a vymazala polovicu z pondelkových strát vo výške 7,8 %. Kľúčový index Dow Jones Industrial Average si polepšil o vyše 1100 bodov alebo 4,9 %. Dow Jones deň po tom, čo zaznamenal najprudší pokles za viac než 11 rokov, uzavrel nervózne obchodovanie s plusom 1167,14 bodu alebo 4,89 %.

Nechajme indexy a poďme k zrozumiteľnejším veciam. „Tí, čo investovali, sledujú, ako hodnota ich portfólia klesá,“ hovorí v relácii Ide o peniaze Marián Búlik zo spoločnosti OVB Allfinanz Slovensko. „Zároveň to môže byť príležitosť, ako zarobiť na tom, že je niečo lacné a nakúpiť viac. Ak sa totiž skončí pokles, určite príde relatívne strmý rast,“ dodáva finančný odborník.

Ako sa teda správať a čo určite neurobiť? Pozrite si ďalší diel relácie Ide o peniaze o vplyve koronavírusu na naše úspory.

Video
S Mariánom Búlikom z OVB Allfinanz Slovensko o tom, ako majú bežní ľudia nakladať s úsporami v dňoch, keď koronavírus rozkolísal finančné trhy.

© Autorské práva vyhradené

53 debata chyba
Viac na túto tému: #investície #sporenie #finančné trhy #Marián Búlik #Ide o peniaze #koronavírus