Pripoistiť sa na koronavírus a jeho následky sa stále dá. Poisťovne ceny nezvyšovali

Čo všetko môžu kryť vaše súčasné poistenia života či kritických chorôb v súvislosti s koronavírusom a čo urobiť, ak takéto poistenie nemáte?

06.04.2020 00:30
debata (2)

Ešte pred pár mesiacmi na pandémiu nik nemyslel. Aj keď Slovensko patrí zatiaľ ku koronavírusom najmenej postihnutým krajinám, stojí za to skontrolovať si svoje poistné zmluvy. Možno patríte k tým, ktorých poisťovne majú pandémie vo výlukách. A možno nie.

COVID-19 podobne ako bežná chrípka napríklad nespadá do plnenia z poistenia kritických chorôb, ale následky, ako tažké zlyhávanie pľúc, už pod kritické choroby patrí a máte nárok na poistné plnenie. Pozor, poisťovňa vám ho môže krátiť, ak ste napríklad striktne nedodržiavali povinnú karanténu.

Pozor, pripoistiť sa na koronavírus a jeho následky sa dá aj v týchto dňoch. Poisťovne ceny nezvyšovali. sú rovnaké, aké boli pred pol rokom.

Čo všetko v poistkách má byť a čo z nich viete v dnešnej situácii, ak vás koronavírus postihne, vyťažiť, v relácii Ide o peniaze radí Miroslava Holičová, riaditeľka pre životné poistenie FinGO.sk.

Video
Ide o peniaze s Miroslavou Holičovou, riaditeľkou pre životné poistenie FinGO.sk.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #životné poistenie #práceneschopnosť #poistné udalosti #Ide o peniaze #koronavírus #domáca karanténa #poistenie kritických chorôb