Posledné dávky v nezamestnanosti za predĺžené obdobie Sociálna poisťovňa vyplatí v septembri

Sociálna poisťovňa upozorňuje, že 31. augusta 2020 sa skončilo predĺžené podporné obdobie v nezamestnanosti.

08.09.2020 19:07
úrad práce, nezamestnaní Foto: ,
Nezamestnaných okamžite schopných nastúpiť do práce bolo v máji tohto roku 256 742, teda o 5172 osôb menej ako v apríli.
debata

Znamená to, že sa končí aj predĺžené vyplácanie dávky v nezamestnanosti a posledné dávky za predĺžené obdobie (za mesiac august) Sociálna poisťovňa vyplatí v septembri. Pandemickú dávku v nezamestnanosti poberali tí poistenci, ktorým uplynulo šesťmesačné podporné obdobie v období krízovej situácie (začiatok krízovej situácie od 12. marca 2020) a zostali v evidencii uchádzačov o zamestnanie z dôvodu sťažených podmienok pri hľadaní zamestnania počas krízového obdobia.

Sociálna poisťovňa predlžovala podporné obdobie v nezamestnanosti štyrikrát. Prvé, druhé, tretie a aj štvrté predĺžené podporné obdobie v nezamestnanosti uplynulo najneskôr 31. augusta 2020. Ak teda napríklad štvrté predĺženie skončilo napríklad 3. augusta 2020, od 4. augusta 2020 do 31. augusta 2020 poistenec už nárok na ďalšie predlžovanie podporného obdobia v nezamestnanosti nemal. Poistencom, ktorým uplynulo šesťmesačné podporné obdobie 31. augusta 2020 alebo uplynie až po tomto dátume, sa poberanie dávky v nezamestnanosti predlžovať nebude.

Sociálna poisťovňa pripomína, že poistenci si už môžu uplatniť nárok na dávku v nezamestnanosti spoločne so žiadosťou o zaradenie do evidencie uchádzačov o zamestnanie priamo na úrade práce.

debata chyba
Viac na túto tému: #nezamestnanosť #Sociálna poisťovňa #nezamestnaný #Úrad práce #dávka #podpora v nezamestnanosti