Príbeh Marty, ktorá svojho muža z veľkého omylu vyviedla

"Všetci v ulici už majú nové okná," pustila sa do manžela pani Marta. On ani len nos nevystrčil spoza novín a a zahundral tak, aby to počula: "Aj okná, aj podlahy, nové schody... Aj dovolenku chceš... Ale my nemáme doma oslíka, ktorý sa otriasa zlatými eurami."

28.07.2021 00:00
PSS, PR, nepoužívať Foto:

Pani Marta však nedala pokoj. Už nemohla ani len zájsť do obchodu bez toho, aby sa jej niektorá suseda nepochválila, čo zrekonštruovali, vylepšili, vymenili… Tak rada by sa im vyrovnala, ale jej manžel, ten večný hundroš, nie a nie zliezť z gauča a do niečoho sa pustiť. Jeho večná výhovorka bola, že manželka „má veľké oči a prázdnu peňaženku“.

Hneval sa na svojho muža a tak uvažovala, či ho nevymeniť. Alebo čakať, kým im začne v kuchyni omietka padať do tanierov s polievkou? Večne doplácať na kúrenie, pretože majú staré okná? Škaredú a starú kúpeľňu?

Zašla preto na kávu k uvravenej susede, ktorá sa pochválila novou plávajúcou podlahou. Sedela na šálkou a namiesto cukru si kávu ochucovala slanými slzami. Susede prišlo pani Marty ľúto. „Susedka, veď je to jednoduché,“ začala potichu, akoby rozprávala o najtajnejšom tajomstve. „Počuli ste už o Úverovom certifikáte Prvej stavebnej sporiteľne?“ spiklenecky žmurkla na pani Martu.

Tá prekvapene zdvihla uplakané oči. „Nie, o takom certifikáte som ešte nepočula,“ priznala sa pani Marta a pustila so susedou so spriadania tajného plánu.

Úverový certifikát vystavuje Prvá stavebná sporiteľňa na základe informácií klienta. Výsledkom je:

  • informácia o finančných možnostiach klienta, ak sa chce pustiť do modernizácie svojho aktuálneho bývania
  • informácia o finančných možnostiach pri dofinancovaní nového bývania
  • dostatok času na premyslenie a prípravu plánov na zlepšenie či zmenu bývania
  • informácia o podmienkach úveru, t.j.klient vie, čo si môže dovoliť

Pani Marta spolu so susedou najskôr vyplnili jednoduchý formulár na webe pss.sk/certifi­kat.

„Hm,“ zamyslela sa pani Marta. „Dostanem úverový certifikát, podľa ktorého môžeme dostať úver napríklad 25-tisíc eur. A to je dosť peňazí aj na výmenu okien, aj plávajúce podlahy by sme mohli položiť… A videla som takú peknú kúpeľňu, suseda! Nádherné kachličky, vaňa… Veď by sme sa cítili ako pri mori,“ až podskakovala pani Marta od vzrušenia.

Ale potom to prišlo… „Viete, suseda, ale ako ja na to nahovorím toho môjho? Veď on o banke a úvere nechce ani počuť,“ zhlboka a sťažka si vzdychla pani Marta.

Susede sa jej uľútilo. „Nebojte sa, veď úverový certifikát PSS platí tri mesiace. Za tri mesiace toho svojho presvedčíte,“ žmurkla na pani Martu.

Úverový certifikát PSS znamená pre klienta informáciu o parametroch úveru, ktorý môže získať. Tak klient vopred zistí, koľko peňazí si môže požičať i ako dlho ich bude splácať a aká bude mesačná splátka úveru. Keďže úverový certifikát PSS je platný tri mesiace, klient si môže premyslieť svoje plány a rozhodnúť sa, ako s peniazmi naloží.

Inými slovami, úverový certifikát PSS je štartovacou čiarou – klient sa dozvie, aké sú jeho finančné možnosti. Tri mesiace má tak na naplánovanie realizácie svojich budúcich zámerov s bývaním. Vystavenie certifikátu je bezplatné.

Ako prvý krok stačí vyplniť jednoduchý formulár na webstránke https://www.pss.sk/…-certifikat/. Následne sa záujemcovi ozve obchodný zástupca PSS a na osobnom stretnutí si spolu prejdnú všetky potrebné náležitosti. Vystavenie certifikátu následne klient získa na počkanie.

Pani Marta veselo vkročila do vlastného domu. Už videla nové okná, budú najkrajšie v ulici. Ľahko sa jej bude poskakovať po novej podlahe. Otvorila dvere na starej kúpeľni a pohľadom sa lúčila so starými kachličkami, vaňou i umývadlom. Priam cítila vôňu malty, lebo tá znamená, že sa im bude bývať lepšie a krajšie.

Foto: SHUTTERSTOCK
PSS, PR nepoužívať

„Miláčik,“ pritočila sa k svojmu večne uhundranému manželovi. „Mám jedno tajomstvo,“ zašepkala mu do ucha. Pán manžel sa začudovane pozrel na svoju ženu. Pani Marta priam vyžarovala radosť a chuť do života. Ešte raz sa sklonila k svojmu manželovi a potichučky mu prezradila veľké tajomstvo…

O štyri mesiace sa vykrúcala pani Marta v nových oknách. Sú najkrajšie v ulici. A manželstvo zachránené.

Zistite, na čo máte a prídite si po úverovú certifikát do najbližšieho obchodeného zastúpenia PSS. Pre viac informácií navštívte našu webovú stránku https://www.pss.sk/…-certifikat/

chyba