Za akých podmienok vám banky požičajú?

Potrebujete si vziať úver? Pre koho je vhodný debet, pre koho kreditná karta alebo spotrebný úver?

22.10.2021 07:00
podanie ruky, dohoda, úsmev Foto:
Ilustračné foto.
debata (2)

365. bank

Podmienky poskytnutia: Banka poskytuje spotrebný úver, o ktorý klient môže požiadať osobne v pobočke alebo prostredníctvom mobilnej aplikácie resp. infolinky. V prvom prípade môže získať sadzbu od 3,65 % ročne, pričom jej výška závisí od bonity klienta. Klient si môže v pobočke požičať finančné prostriedky až do výšky 30-tisíc eur.

V prípade, že ide o digitálny úver, ktorý klient načerpá prostredníctvom mobilnej aplikácie, je sadzba fixná vo výške 3,65 % ročne. Klient si môže požičať sumu maximálne do výšky 10-tis. eur. Výhodou v tomto prípade je rýchlosť načerpaných prostriedkov, ktoré môže mať k dispozícii na svojom účte už o 10 minút. V oboch prípadoch môže o pôžičku požiadať človek vo veku od 18 do 69 rokov, pričom maximálna dĺžka splatnosti úveru je osem rokov.

Klient si chce požičať 1 500, 3 000, 10 000 alebo 15 000 eur: Konkrétne parametre produktu sú posudzované zo strany banky vždy individuálne, vzhľadom na preferencie, ale aj možnosti a bonitu klienta. V prípade digitálneho úveru je sadzba jednotná pre všetkých klientov, a to na úrovni 3,65 % p. a. Pokiaľ si klient chce požičať sumu do 10-tisíc a je v zamestnaneckom pomere, odporúčame mu digitálny úver. V prípade, že má záujem načerpať sumu nad 10-tisíc, odporúčame skôr požiadať o úver v pobočke banky.

Video
Eva Šablová (FinGo.sk) o správnom používaní kontokorentu - povoleného prečerpania na účte - odvysielané 18.11.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #kreditná karta #banky #pôžička #financie #spotrebné úvery