Jednorazový zvýšený prídavok dostane v júni viac ako 1,120 milióna detí

Pomoc rodinám vo forme jednorazového zvýšenia prídavku na dieťa na 100 eur je ďalším krokom vlády na zmiernenie následkov zvyšujúcej sa inflácie. Nárok naň má viac ako 1,1 milióna nezaopatrených detí. Zvýšený prídavok rodiny dostanú už v júni. Balík inflačnej pomoci rodinám predstavuje spolu 83 miliónov eur.

31.05.2022 08:00
deti, krúžky, voľný čas, hobby, jóga Foto:
Ilustračné foto.
debata

Jednorazové zvýšenie prídavku na dieťa za mesiac máj je 74,12 eura. Týka sa to každej rodiny s nezaopatrenými deťmi, ktorá má naň nárok. Vyplatený bude v júni spolu s pravidelne vyplácaným prídavkom na dieťa vo výške 25,88 eura. Jeho celková výška tak bude spolu 100 eur. Týmto opatrením vláda zmierňuje následky vysokej inflácie, ktoré negatívne pociťujú rodiny s deťmi, aby aspoň čiastočne eliminovala ich narastajúce výdavky na bývanie, energie a stravu.

deti, krúžky, voľný čas, hobby, jóga Dávame do pozornosti Detailný prehľad, ako si polepšia rodiny s jedným až šiestimi deťmi - pozrite si prepočty

„Túto jednorazovú pomoc dostane spolu takmer 660-tisíc slovenských rodín s deťmi. Keď to spresním, zvýšený prídavok na dieťa v sume 100 eur dostane viac ako 320-tisíc rodín s jedným dieťaťom, sumu 200 eur vyše 250-tisíc rodín s dvomi deťmi, rodín s tromi deťmi je vyše 57-tisíc a do rozpočtu im pribudne 300 eur a rodín, ktoré majú štyri a viac detí a dostanú 400 eur a viac, je spolu viac ako 21-tisíc. Ide približne o milión stodvadsaťtisíc detí, ktoré dostanú už v júni vyplatený zvýšený prídavok,“ spresnil minister práce Milan Krajniak.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #prídavok na dieťa #protiinflačný balíček